W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Újabb szervezetek szakítanak a kormánnyal a civilek vegzálása miatt [HVG]

Kilép az Emberi Jogi Kerekasztalból és az ahhoz kapcsolódó munkacsoportokból a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a European Roma Rights Centre (ERRC) a civil szervezeteket ért támadások, megfélemlítés miatt – derül ki abból a levélből, amelyet a két szervezet küldött Répássy Róbertnek, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkárának.

dzsasztiszturul

A NEKI és az ERRC kilép az Emberi Jogi Kerekasztalból és az ahhoz kapcsolódó munkacsoportokból, mert elítélik, hogy a kormány a magyar civil szervezetek egy jelentős részét hónapok óta retorikájában támadja, sorozatos hatósági vizsgálatoknak veti alá és nyílt rendőrségi megfélemlítéssel lép fel velük szemben – közölte a két szervezet a Répássy Róbert IM-államtitkárnak írt levelében.

Azt írták, hogy az intézkedések tükrében konstruktív, szakmai alapokon nyugvó együttműködés a továbbiakban nem valósulhat meg az Emberi Jogi Kerekasztalban.

[…]

A NEKI és az ERRC szerint az alapvető emberi jogokat és demokratikus alapelveket tudatosan aláásó kormányzati intézkedések sorozata és a civil szervezeteket az elmúlt hónapokban érő, fokozódó támadás most már lehetetlenné és értelmetlenné teszi számukra, hogy bármilyen emberi jogi konzultációban részt vegyenek a kormányzattal. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: HVG online

Comments are closed.

Videó