W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Úgy jöjjetek, hogy segély itt nem lesz! [Index]

A sátoraljaújhelyi főjegyző ismeri a törvényt és érvényt is akar szerezni neki: szerinte törvénytelen a város szabad költözést tiltó rendelete.

mimaradunk

Fotó: Bordás Róbert

  • Minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy érintetté váljanak, fogadkoztak a borsodi települések, amikor május végén megijedtek attól, hogy náluk fognak kikötni a Miskolcról kiköltöztetett emberek.
  • Sátoraljaújhely már be is váltotta az ígéretet: elfogadtak egy rendeletet, amely azzal próbálja elejét venni a beköltözésnek, hogy a jövevényeknek se segélyt, se közmunkát nem ad.
  • A tervet a főjegyző törvénysértőnek találta, mégis elfogadták.
  • A jogi vita évekig elhúzódhat, a rendelet addig is él.

Úgy néz ki, Sátoraljaújhely volt a legtalálékonyabb és leggyorsabb azok között a borsodi települések között, amelyek úgy érezték: lépéskényszerbe kerültek a miskolci nyomortelep-felszámolás felpörgetése miatt. A miskolci képviselők május 8-án szavazták meg azt az új szabályt, miszerint az önkormányzati bérlakások elhagyásáért ezentúl csak akkor fizetnek a bérlőknek másfél és 2 millió forint közti összeget, ha elköltöznek Miskolc városából is, és legalább öt évig vissza se jönnek.

Ilyen típusú, pénzbeli kárpótlásféleségről szóló alku csak olyan lakókkal jön szóba, akik jó bérlők voltak, rendesen fizettek, érvényes szerződésük volt. A nyomortelepek többi lakójával az önkormányzatnak nem kötelező egyezkednie, és nem is egyezkedik. Akinek tartozása gyűlt össze, aki megsérti a közösségi együttélés önkormányzat diktálta szabályait, azt egyezkedés, segítség és pénz nélkül utcára tehetik, ha végigjárják a hivatalos utat: bérleti szerződés felmondása, jogcím nélküli használóvá nyilvánítás, bírósági végrehajtás, kilakoltatás.

Janecskó Kata teljes cikke itt olvasható

Forrás: Index

Comments are closed.

Videó