W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

„Több barna bőrűt nem fogok beengedni, mert oda diákok és üzletemberek járnak” [Index]

Egy nyíregyházi edzőterem tulajdonosa félt, hogy elriasztják a többi vendéget, ezért megüzente egy roma testvérpárnak, hogy nem jöhetnek hozzá edzeni. A vállalkozó tagadta, hogy rasszista lenne, de az Egyenlő Bánásmód Hatóságot nem győzte meg. Hangfelvételek bizonyítják, hogy mit gondol a cigányokról. Az elküldött romákat a terem egyik törzsvendége, egy fekvenyomó világbajnok vette védelmébe.

cutler_gym

A nyíregyházi Cutler Gym edzőtermet romák diszkriminációja miatt elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH). Büntetésképp most 90 napra nyilvánosságra hozták a határozatot, ebből kiderülnek az eset részletei.

A cigány férfi, aki bepanaszolta az edzőtermet, idén január 21-én jelent meg ott az öccsével és egy barátjával együtt. Az utóbbi régi törzsvendég volt, fekvenyomó világbajnok, az edzőterem reklámarca. Miután megérkeztek ők hárman, a törzsvendéget kihívta az öltözőből a tulajdonos, és az irodájában négyszemközt szóvá tette, hogy „büdös telepi cigányokat” visz az edzőterembe, majd megkérte, hogy többet ezekkel az emberekkel ne jöjjön ide, mondja meg nekik, hogy nem jöhetnek.

De hát nekem vannak cigány barátaim

A férfi ezután visszament az öltözőbe, de egyelőre nem mondott semmit a barátjának meg az öccsének. Edzettek, aztán hazamentek. Csak másnap döntött úgy, hogy továbbadja nekik, mit üzent a tulajdonos. Ők erre elhatározták, hogy visszakérik a bérletük árát, ha már nem járhatják le. A pultos tudott a történtekről, és vissza is adta a pénzt. (A tulajdonos verziója szerint félelmet keltve követelte vissza a pénzt hatodmagával a megrettent pultostól.)

cutler2

„elijesztik a 60 kilós magyar gyerekeket”
Fotó: Cutler Gym fb oldala

A törzsvendég és a tulajdonos között elmérgesedett a viszony, közben többször beszéltek egymás közt telefonon az esetről. Két ilyen telefonhívásról hangfelvétel készült. Így bizonyíték van arra, hogy a tulajdonos többször is kijelentette: nem tesz jót az üzletnek, ha cigányok járnak az edzőterembe, mert „elijesztik a 60 kilós magyar gyerekeket”. Arra is célzott, hogy szerinte a vendégekre azért sincs jó hatással, ha cigányok is járnak az edzőterembe, mert „velük vannak tele a börtönök” és lopnak. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Index

 

Comments are closed.

Videó