W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

Tárgyalás zárt ajtókkal [Népszava]

Ma állnak bíróság elé a romák elleni sorozatgyilkosság nyomozásában elkövetett mulasztások kapcsán a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) egykori munkatársai. A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsának eljárása zárt ajtók mögött zajlik, az is csak sajtóértesülésekből tudható, hogy az ügy négy vádlottja: K. Ferenc volt KBH-főigazgató, H. Ferenc, a főigazgató volt általános helyettese, T. István volt operatív helyettes és B.Tamás, a műveleti igazgató volt helyettese.

romakellenisorozatgyilk_nepszava

A kép a gyilkosságokkal kapcsolatos korábbi tárgyaláson készült. FOTÓ: Népszava

Azért kell felelniük, mert a nyomozás során félrevezették a hatóságokat, pedig az utolsó, a Szabolcs megyei Kislétán végrehajtott támadás megakadályozható lett volna. A 2013 augusztusában elítélt négy elkövető egyike, a Tiszalökön és Kislétán sofőrként segítő, társai életfogytiglanijával szemben 13 év fegyházra ítélt Csontos István ugyanis 2006 óta – titkos kapcsolatként – “besúgója” volt a KBH-nak. A hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja is arról szól: a szolgálatok beszervezték Csontost, de az együttműködést az ORFK és a Pest Megyei Főügyészség megkeresésére is letagadták.

Kissé furcsa, hogy a vádlottak névsorában nem szerepel az a személy, aki tartótisztként kapcsolatban állt a sofőrrel, és aki miatt az egész eljárás megindult a KBH-sok ellen. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Népszava

Comments are closed.

Videó