W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

Tamás Attila: „Miért legyek én tisztességes?” [Észak.hu]

Ma ott tartunk, hogy a miskolci Fidesz–KDNP-s városvezetés sorozatban a harmadik sallert kapja az államtól, de még mindig úgy tűnik, hogy nem érdekli a várost a törvények betartása – miközben jogkövető magatartásra szólítják fel a „nyomortelepeken” élő családokat. Tamás Attila írása.

szamozott_HX7A0142

Miskolc, Vasgyári út (számozott utcák)
Fotó: Bordás Róbert

„A bárhol elkövetett igazságtalanság mindenhol az igazság létét veszélyezteti” – mondta Martin Luther King, a híres afroamerikai polgárjogi aktivista abban a korszakban, amikor faji alapon korlátozták az emberi jogokat Amerikában. A történelem Kinget igazolta, az USA jelenlegi elnöke egy színes bőrű ember.

Ma ott tartunk, hogy (ismét) csökkent a SZABADSÁG és az EGYENLŐSÉG elve Magyarországon. Vannak polgármesterek, akik azt gondolják, hogy bármit megtehetnek következmények nélkül. Miközben morálisan felelősségre vonják és elítélik hazánk szegény sorsú polgárait, eközben ők maguk folyamatosan és sorozatosan megszegik Magyarország hatályos törvényeit (melyet egyébként ők is alkottak). Politika akarat hiányában – vagy éppenséggel azért, mert nem népszerű a szegénysorban élő cigány emberek érdekeit képviselni – a demokratikus ellenzék hangját alig-alig hallani a miskolci razziákkal és kényszerkilakoltatásokkal kapcsolatban. Ilyen módon mára a jogvédők feladatává lett megállítani a „miskolci modell” térnyerését, illetve betartatni a törvényt a túlbuzgó polgármesterekkel (Miskolc, Ózd, Érpatak, Gyöngyöspata… stb.) szemben. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Észak.hu

kapcsolódó írások:

Miskolc törvénytelenül vegzálja a nyomornegyedek lakóit

Maradjanak-e cigányok Miskolcon?

 

Comments are closed.

Videó