W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

Setét Jenő: A romák ügye nem szociális és nem szegénységi ügy! (videó)

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Setét Jenő a politikai pártok és a romák felelősségéről beszélt.

Setét Jenő:

 

A pártok politikai programjai általában az unalomig ismert 3-asra: az oktatásra, foglalkoztatásra, lakhatásra fűzik fel mondanivalójukat a romák ügyeiben. (Amelyekben aztán pont ellenünk dolgoznak!)

Szerintem azonban van olyan szegmens, ami mindent megelőz, és mindig megfeledkeznek róla, ami mindennek az alapja, és az így hangzik:

Mi XY párt a magyar nemzet elvitathatatlan részének tekintjük a cigányságot. Ugyanolyan méltóságot és tiszteletet követelünk számukra, mint amilyenre magunk is igényt tartunk.
Minden erőnkkel elkötelezzük magunkat amellett, hogy a magyar politikai, társadalmi, gazdasági élet valamennyi helyszínén, és a gazdaságban is és a médiában is e felfogást érvényesítjük. A magyar történelem és a magyar nemzet szerves részeként megvédjük alapvető emberi, állampolgári és kisebbségi közösségi jogaikat, és ezeket érvényre juttatjuk a jogalkotásban, a jogalkalmazásban, a társadalmi kommunikációban és érintkezésekben, továbbá az állam szabályozó és újraelosztó funkcióiban is.

***

Nézegetem a pártok programjait, hogy beszélnek-e egyáltalán a romákhoz! Nem állunk jól.

eddig a DK-nál találtam kidolgozott anyagot,
a Liberálisoknál semmi,
a PM-nél semmi,
az EGYÜTT-nél nyomokban
az MSZP-nél említés szintjén
a FIDESZ-nél nem találtam meg.

***

a Lungo Dromon kívül a 4 legerősebb szervezet az RPM, az MCF, az RPT és az ÉKE. Ezek együtt 146.000 db szavazatot kaptak, 2014-ben.
Azonban a nem roma pártok egyszer sem hívják meg őket sem az ünnepségekre, sem az ellenzéki egyeztetésekre.
Oda leginkább bruttó 20 fős nem roma pártok képviselőit hívják, ellenzéki oldalról is, meg sajnos még civil oldalról is.
De a választáson elvárnák, hogy a “soha meg nem kérdezettek” és “meg nem hívottak” értük dolgozzanak!
Mert hát nem csak társadalmi és térbeli gettó létezik, de politikai is!
A kedves 4 szervezet meg ha konszenzusra jutna, az a számok alapján 3%-os eredményt jelentene egy választáson, ami példátlan volna.

 

Comments are closed.

Videó