W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

Saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben – FRISSÍTVE

FRISSÍTVE!!! Április 28-án, kedden délután saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben. A támadók először a tizenhat éves lányt bántalmazták, majd nagymamáját összerugdosták és megsebesítették a kezén és a nyakán. Az őrjöngő, cigányozó támadókat a rendőrség kihallgatta, majd szabadon engedte.

Két fiatal férfi a kerten át szidalmazta és cigányozta a roma család egyik udvaron teregető női tagját kedden délután Egerben. Szóváltást követően a kapun át behatoltak az udvarra. Ott először az éppen hazaérkező, egyébként rendőrnek tanuló tizenhat éves lányon élték ki dühüket, és többször is fejbe ütötték. Ezután berontottak a családi házba, ahol a nagymama próbálta védeni a nappaliban lévő 7 éves unokáit az elmondása szerint őrjöngő, cigányozó fiatalok elől.

A dulakodás közben a földre került, ahol megrugdosták és egy éles tárggyal is megsebesítették a kezén és a nyakán. Az áldozatokat kórházba szállították, ahol látlelet is készült, már jobban vannak.

eger_cov

A rendőrség elkapta a támadókat, akik szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottakról úgy tudjuk, hogy az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatói.

A rendőrség közleménye szerint magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Domonkos 23 éves, és B. István 24 éves miskolci lakosok ellen. A támadás áldozatainak jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) látja el. Dr. Udvari Márton, a NEKI ügyvédje szerint a magánlaksértés vádja megáll, de ennél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt. Ezen kívül felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, hiszen a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, tettüket az eddig felmerülő tények alapján ez motiválhatta – tette hozzá.

UPDATE

A rendőrség azt kérte tőlünk, hogy helyesbítsük a megjelent cikkünket. Módosítási kérelmüknek lényege, hogy 1) „a bűncselekmény során boxer használatára utalást nem tettek a sértettek.” 2) „a feltehetőleg korábbi rossz szomszédi viszony miatt kialakult bántalmazás” 3) „során könnyebb hámsérülése keletkezett a sértetteknek.” 4) „a megjelentekkel ellentétben a 16 éves sértett nem rendőrségi oktatási intézmény tanulója vagy hallgatója.”

Az RSK-nak a család cáfolta a szomszédokkal való rossz viszonyt, határozottan állítják, hogy támadóikat nem ismerik. A boxer használata a kislánynál nem merült fel, de a nagymamáját valamilyen éles tárggyal ütötték meg, a történet hatása alatt álló, feldúlt lelkiállapotú nagymama beszámolója alapján a boxer tűnik a legvalószínűbb eszköznek. A 16 éves összevert lány nem állami rendészeti intézmény tanulója, hanem egy egri középiskolában ágazati képzésén tanul rendészeti és honvédelmi ismereteket, melyekből érettségizni is fog.

Korábban feltett kérdésünkre, hogy felmerült-e a rasszista indíték, a rendőrség most válaszolt: a Egri Rendőrkapitányság a büntetőeljárásban az eset minden körülményét így annak motivációját is vizsgálja.

Arra a kérdésünkre, hogy tervez-e a rendőrség valamit tenni annak érdekében, hogy ne legyen újabb bűncselekmény – tekintettel arra, hogy az elkövetőket kiengedték, nem kaptunk választ.

2 hozzászólás ehhez a cikkhez “Saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben – FRISSÍTVE”

  1. […] saját házában támadott meg egy roma családot két fiatal férfi kedden délután Egerben – írja a Roma Sajtóközpont. Először a kerten át kiabálva szidták és cigányozták a család egyik női tagját, aki épp […]


Videó