W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

Roma Nap vidéken – Képekben

Idén a Nemzetközi Roma Napon Pécsen Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is sok program várta az érdeklődőket. A helyi civil szervezetek és önkénteseik által szervezett eseményekről gyűjtöttünk össze néhány fotót.

„Vándorutak ízei” - filmvetítés és kóstoló

Pécs

A pécsi roma lakáséttermet, a Kóstoldát megalapító Színes Gyöngyök Egyesület flashmobot szervezett élő cigányzenével és roma kóstolóval.


A „Vándorutak ízei” című programon filmvetítéssel (“Kanyarog az út – egy cigánykaraván meséi”), majd a Kóstolda roma fogásaival várták az érdeklődőket az Apolló moziban.

Debrecen

A Debreceni Egyetemi Színház társulata telt ház előtt játszotta De mivel saját képmására teremtett: színpadi etűd Jónás Tamás verseire című előadását, amelyet kifejezetten a Nemzetközi Roma Nap alkalmából állítottak színpadra.

Hátrányok és motivációk – Romák integrációs esélyei Magyarországon a legújabb kutatások tükrében címmel az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága Szakmai műhelykonferenciát rendezett, melyről a dehír is beszámolt.

 

Miskolc

Miskolcon a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium és a Roma News flashmobot szervezett:

Szeged

A Motiváció Műhely pólókészítéssel és a tanodában rendezett, gyerekekkel közös süteménysütéssel készült a Roma Napra:

A szegedi Grand Caféban április 8-án Dr. Fejes József Balázs Társadalmi integráció: inkompatibilis cigány/roma kultúra vagy homályos többségi szemüveg? című előadását egy moderált beszélgetés követte roma egyetemisták részvételével, majd a roma konyháról tartott előadást Tonté Barbara, a Romani Gastro blog egyik szerzője. Az előadások szüneteiben kvíz, valamint a már említett habos-almás sütemény – és bodagkóstoló volt.

Este filmvetítés, éjféltől pedig roma költők versei kaptak teret a költészet hosszú napja keretében.

Az programról a Szegedi Városi Televízió is beszámolt

 

Comments are closed.

Videó