W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

Roma Büszkeség Napja (videók)

2014 október 19-én tartották meg Magyarországon második alkalommal a Roma Büszkeség napját. Tucatnyi európai országban immár 2011 óta szervezik a Roma Pride-ot. Setét Jenő, a hazai esemény főszervezője a roma történelem és kultúra iskolai tananyaggá válását nevezte meg legfontosabb célként.

A nemzetközi eseménysorozat általános célja, hogy felhívja a figyelmet a roma nép és kultúra értékeire. Ennek megfelelően világhírű, vagy az adott országban kiemelkedő értéket létrehozó roma emberek képei jelennek meg a transzparenseken. A különböző országokban a szervezők mindig konkrét követeléseket és célokat is megfogalmaznak. Setét Jenő magyarországi főszervező a roma történelem és kultúra nemzeti alaptantervbe való bekerülését szorgalmazta. Az idei, második alkalommal megszervezett eseményen a Kálvin tértől a Király utcai Gödör Klubig vonult a néhány száz fős tömeg, ahol népszerű roma előadók műsorát tekinthette meg az érdeklődő közönség. Setét Jenő beszédében hangsúlyozta: a társadalmi egyenlőséghez elengedhetetlen, hogy a romákról való tudás bekerüljön az oktatásba, de az is, hogy a romák büszkék legyenek saját értékeikre.

Az alábbiakban az RTL Klub és a Hír24 összeállítása tekinthető meg:

 

(címlapkép: Molnár István Gábor)

Comments are closed.

Videó

Roma Sajtóközpont a Facebookon