W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Sukár

„Rá kellett erősítenem a vonóra a vénámban” – Farkas Franciska színész [MaNcs]

Svájcban és Németországban már bemutatták a Svájcban dolgozó magyar prostituáltakról szóló játékfilmet, amely magyar főszereplőkkel, svájci pénzből készült. A címszereplővel beszélgettünk a filmről, és arról, hogy romaként hogyan tört ki a szegénységből.

franciska

magyarnarancs.hu: Úgynevezett amatőr színészként hogyan kerültél a Viktoria: A Tale Of Grace And Greed című filmbe?

Farkas Franciska: Korábban modellkedéssel foglalkoztam, és a Karaván Művészeti Alapítványnál dolgoztam. Sok filmes ismerősöm volt, ők ajánlottak Maros Anna forgatókönyvírónak. Felhívtak, készítettünk pár próbafelvételt és volt néhány helyzetgyakorlat, aztán felkértek a főszerepre. Csak aztán még kellett várni körülbelül két évet a forgatás kezdetéig. Nekem ez az egész projekt már négy éve zajlik; volt olyan pont is, amikor úgy tűnt, nem is tudjuk megcsinálni. Pályáztak Magyarországon és Svájcban is, itthon eredménytelenül, Svájcból viszont érkezett annyi támogatás, hogy a producerek úgy döntöttek, nagyon kis költségvetéssel, de le tudjuk forgatni a filmet – de szerintem a pénzhiány egyáltalán nem látszik meg rajta.

magyarnarnacs.hu: Te magad mennyiben alakítottad a film történetét?

FF: Az alkotóknak pontos elképzeléseik voltak, kész forgatókönyvet adtak, de a karakter megformálásában kaptam némi szabad teret. Autentikusnak kellett lennie, és én a származásomból adódóan tudtam hozni olyan jellemző viselkedési formákat, amiket ők nem tudtak volna kitalálni, mint én, aki ebből a közegből érkeztem.

magyarnarancs.hu: Mit értesz azon, hogy ebből a közegből érkeztél?

a cikk itt folytatódik

Forrás: Magyar Narancs

Hozzászólás

Videó