W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Puczi Béla emléktábla: lesz helye

Levélben tájékoztatott bennünket – a Roma Sajtóközpontot és az Idetartozunk egyesületet – Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, hogy saját hatáskörébe vonta az emléktábla-állítás ügyét, hogy ezzel is felgyorsítsa a folyamatot.

puczi_emlektabla

A nyáron adományozó akciót hirdettünk, hogy elkészülhessen Puczi Béla emléktáblája. A Roma Büszkeség Napján szerettük volna felavatni, ám az utolsó pillanatban derült csak ki, hogy a MÁV vonatkozó szabályozása nem teheti lehetővé, hogy az emléktábla a Nyugati Pályaudvar falára kerüljön. (Puczi Béla utolsó éveiben a pályaudvar melletti parkolóban vigyázott az autókra.)

A Magyar Államvasutak elnök-vezérigazgatójához, Dávid Ilonához csak a Roma Büszkeség Napja után jutott el az ügy híre. Levelet írt nekünk, melyben nagyrabecsülését fejezte ki Puczi Béla erdélyi magyar cigány hős marosvásárhelyi helytállása, a magyarság érdekében végrehajtott hőstettei iránt.

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatott arról, hogy szigorú szabályok kötik a 38 ezer főt foglalkoztató vállalatot, de személyesen kezdeményezte az emléktábla állításra vonatkozó előírások felülvizsgálatát, és ha kell, módosítását. Biztosított róla, hogy ő és munkatársai mindent megtesznek, hogy nyugvópontra jusson az emléktábla állításának ügye.

A Roma Sajtóközpont és az Idetartozunk Egyesület felveszi a kapcsolatot a MÁV munkatársaival, a tárgyalások eredményeiről tájékoztatjuk a közvéleményt.

 

kapcsolódó:

„Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!”

 

Comments are closed.

Videó