W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Főkategória

Pénzt vagy rezervátumot!

Mit tennél, ha egy haladó baloldali gondolatot, a mozgalommá vált feltétel nélküli alapjövedelem eszméjét már az előtt ki akarnád nyírni, mielőtt átmenne a köztudatba?

kamaras_a_politiker

Hát persze, hogy a cigányok szájába adnád, hogy egy újabb „cigánysegélyként” jelenjen meg a közbeszédben!

Az Opre Roma Párt minapi akciója, amiben a kormánytól százezer forintos havi alapjövedelmet követeltek minden felnőtt magyar állampolgárnak (a gyermeket várók részére pedig ennek a dupláját), legalábbis nagyszerű szívesség az ellenzők számára.

A két tucatnyi cigány ember tüntetése persze simán elfér a hun kisebbség és az apostoli magyar királyság hírcsárdás performanszai mellett.

A demokrácia egyik alapköve ugyanis, hogy nem kell milliárdos plakátkampány ahhoz, hogy hülyeségeket beszélhess.

Komolyabb közgazdasági előképzettség nélkül is könnyen belátható ugyanis, hogy ekkora összeg a jelenlegi magyar költségvetésből nem fedezhető.  Ha senki nem szülne, akkor is évente 9600 milliárd forintot kellene valahogy előteremteni közpénzből. Ez az összeg egy év alatt majd másfélszerese annak, amit az EU-tól támogatásként hét év alatt kapunk, és több mint háromszorosa az ország valaha volt egyik legnagyobb beruházásának, a 15 év alatt felépítendő Paks II. árának. Teljesen szürreális elvárás.

Kérdés persze, hogy elképzelésüket mennyire gondolták komolyan a párt aktivistái és a korábban finoman szólva is kacskaringós pályát befutó elnökük, Kamarás István (címlapképünk erre utal – a szerk.). Legalábbis furcsa, hogy elsődleges követelésük nem teljesülése esetén mindjárt előálltak egy B-tervvel is: a területi autonómia belengetésével.

Ezen is lehetne persze jóízűt mosolyogni, és görgetni tovább egy kiscicás videóra, de van ebben valami hátborzongató. A területi autonómiát ugyanis eddig kizárólag szélsőségesen cigányellenes politikusok emlegettek, mint valami végső megoldást a romák teljes elkülönítésére.

Van egy roma párt tehát, amely egyazon akción belül etnicizál, tesz nevetségessé egy progresszív baloldali törekvést, és tűz zászlajára egy szélsőjobboldali elképzelést.

Ez így egyben már nem vicces.

Kadét Ernő

Comments are closed.

Videó