W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Pásztor Albert már másodszor veri meg a baloldalt [NOL]

A pártok a legkisebb befektetéssel a legnagyobb hasznot akarják kivenni, politikai prédának tekintik a cigányokat – állítja Setét Jenő jogvédő, az Ide tartozunk! roma közösségi hálózat alapítója és szervezője. Attól tart, hogy a miskolci Pásztor Albert támogatása nem egyedi eset, hanem akár a baloldalon végrehajtott stratégiaváltás része is lehet. A romák számára egyetlen lehetőséget lát: tömegek mozgósítására képes önszerveződést kell létrehozni.

setet_jeno_a

Fotó: Harkai Péter

Korábban rendre a szélsőjobboldali Jobbik és a Magyar Gárda ellen demonstrált, a minap viszont egy baloldali párt, a Demokratikus Koalíció ellen tüntetett. Hogyan fordult ekkorát a világ?

Nem ellentüntetőként határoznám meg magam, hanem olyan embernek, aki kinyilvánítja a véleményét. És nem velem fordult meg a világ, hanem a Demokratikus Koalícióval. A DK vagy identitásválságban van, vagy teljesen tudatosan kezdett el másfajta politikai retorikát használni. Civil jogvédőként, polgárjogi aktivistaként bármely oldal rasszizmusával szemben kötelességem fellépni. Sem a jobboldali, sem a szélsőjobboldali, sem a baloldali rasszizmust nem tűröm el. Néhányan úgy gondoltuk, fel kell hívnunk a figyelmet arra: a DK rossz úton jár, ha azt hiszi, hogy a Jobbik retorikája számára is sikert hozhat. A szélsőjobboldalt a saját terepén a saját nyelvhasználatával megverni – lehetetlen és kontraproduktív vállalkozás. Erkölcsileg pedig elfogadhatatlan. Nem egyeztethető össze, hogy egy baloldali demokrata a Jobbik nyelvén beszéljen, cigányügyet csináljon a bűnüldözés és közbiztonság kérdéséből.

hajcsat

Fotó: Harkai Péter

Az én táblámon konkrétan az állt, hogy „Cigány vagyok, nem bűnelkövető”. Feleségem és egy barátnője volt velem. Fizikai értelemben engem nem bántottak, de Beát, a feleségemet többször megütötték a karján és a vállán. Beszóltak nekünk, inzultáltak, Fidesz-bérencnek tituláltak. A sajtóban erről kevés szó esett. Az, ami Gulyás Mártonnal történt, mindent felülírt.

Előzőleg egyeztetett Gulyás Mártonnal?

Dehogyis! Helyeslem az akcióját, de semmi közöm hozzá. Czene Gábor teljes interjúja Setét Jenővel itt olvasható.

Forrás: Népszabadság online

Comments are closed.

Videó