W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Pásztor Albert “csak” Pásztor Albert [Dinamó]

Pásztor Albert semmiféle programmal nem rendelkezik, a szociális válság megoldását illetően pedig azt sem tudja, kihez forduljon. Harmadrészt, ami javaslata van, az pedig olyan, hogy a vajdarendszert patronálja.

ellenallas_papai_gabor

Pápai Gábor karikatúrája

Politikai fülledtséggel van tele az idei nyár is, levegőért kapkodnak sokan, levegőt! Én majdnem megfulladok attól, amit Miskolcon művel az úgynevezett baloldal. Pásztor Albertről beszélek, aki 2009-ben rendőrkapitányként elsőként „kötelezte el” magát az állam képviseletében az etnicizáló beszédmód mellett. Emlékszünk, mondotta hangosan rendőrkapitányi büszkeséggel: „a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető.” Korábban, ugyanezen év augusztusában fogták el a romagyilkosságok akkor még feltételezett elkövetőit, akik éveken át – a baloldal által is közönnyel kitüntetett perükben (ha nem lett volna például Tódor János, Vágvölgyi B. András vagy ma Hajdú Eszter, még ennyire se érdekelte volna a hazai nyilvánosságot a per) – előszeretettel használtak olyan fordulatokat, amelyeket én most nem fogok leírni még idézetként sem, de sok kommentelő megtette Pásztor védelmében.

A romagyilkosságok fel- és betárazott gyűlöletgépei 2008-2009-ben úgy léptek be a magyar történelembe, ahogyan addig el sem képzeltük volna. Sok fájdalom, sok csend, sok bánat és érthetetlenség kísérte azon napokat, kíséri többek között az áldozatok családjait a mai napig. Pásztor Albert ebbe a csendbe 2009 év végén belépett úgy, ahogyan belépett.

Ez a belépés számomra teljesen érthetetlen volt már akkor is. Mit gondolt Pásztor Albert, milyen tudásra, érzékenységre, körültekintésre, felnőttségre, felelősségre vallanak mondatai egy olyan országban, ahol tarkójukra 88-as számot tetoválókat vezetnek rabláncon romák megölése miatt?! Körbenézett ő a hazában amikor „szociologizált”? Azért tettem idézőjelbe az utóbbi kifejezést, mert még csak véletlenül sem akarom elindítani azt a vitát, amely arra vonatkozik, hogy milyen adatokra hivatkozott a rendőrfőnök, akinek éppúgy kötelessége megvédeni a nem roma, mint roma állampolgárokat, aki jog és emberi jogok ellen vét, ha ilyen statisztikát vezet. Ilyen adatai nem lehettek, ha voltak, minden jogot megsértett, mindent, mi emberi.

Eltelt jó pár év, és Pásztor Albert, aki 2009-ben ezzel hitet tett amellett, hogy szerinte a bűnözési hajlam és az etnikai hovatartozás között kapcsolat van, jelöltje lesz a baloldal egy részének. Ezzel utóbbiak felmondták azt az a konszenzust, hogy elutasítják az etnicizáló beszédmódot. De nincs vége: azóta liberális (?) politikusok beszélnek „romabűnözésről”, és éveken át a Fideszt – jogosan – a romák és szegények kriminalizációjával vádolók hergelik szavazótáborukat, hogy igenis most mondják annak az ellenkezőjét, amely mellett egészen addig kiálltak. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Dinamó Műhely

Comments are closed.

Videó