W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Pánik Tiszavasváriban

Pánikot okozott az érpataki polgármester színrelépése Tiszavasváriban, akit a Jobbikos városvezetés a „cigány-magyar együttélés javítására” hívott a településre. Az emberek attól tartva, hogy gyerekeiket elszakítja tőlük a gyámhivatal, ma reggel tömegesen vették ki a gyerekeiket az óvodából, iskolából, eközben több százan a polgármesteri hivatal elé mentek demonstrálni.

omz_hoherral_hvg

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, a “Becsület Légiója” vezetője
Fotó: hvg.hu

A szabolcsi  kisvárosban reggel az a hír kapott szárnyra, hogy a település vezetése ma tömegesen állami gondozásba fogja venni a cigány gyerekeket. A hír hallatán a romák között pánik tört ki: a szülők berohantak az óvodákba, iskolákba és hazavitték a gyerekeket, közben több százan a polgármesteri hivatal elé vonultak magyarázatot követelve a városvezetőktől.  Információink szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, atrocitásról nem tudunk.

Az egyik közintézmény dolgozója az RSK-nak elmondta, hogy egyik pillanatról a másikra rontottak be az épületbe a bepánikolt szülők, akiket semmivel sem sikerült lenyugtatni, megfogták gyermekeik kezét és hazavitték őket.

A tömegben demonstráló egyik szülő arról számolt be, hogy úgy tudja, már több gyereket is elvittek a gyámügyesek az iskolából és attól félnek ez csak a kezdet, a házaikat is elveszi tőlük a településvezetés.

A polgármester, Fülöp Erik a helyszínen igyekezett lenyugtatni az önkormányzat előtt összegyűlt tömeget, és határozottan cáfolta a rémhíreket. Információink szerint mostanra mindenki hazament.

Az eset hátterében nagy valószínűséggel az áll, hogy a település önkormányzata tegnap megállapodást kötött az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán civil szervezetével. Ahogy azt az RSK tegnap megírta, a Becsület Légiója Egyesület  lényegében rendfenntartói szerepet kapna, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza.

Információnk szerint ma délután háromra a Széles úti cigány telepre várnak Budapestről politikusokat, akiknek a helyeik szeretnék elpanaszolni a polgármester ténykedésével kapcsolatos félelmeiket.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere azt ígérte, válaszol az RSK kérdéseire. Amint megteszi, frissítjük cikkünket.

A polgármester végül nem válaszolt, azt üzente, hogy a párt alelnökét, Volner Jánost keressük. Ő kizárólag írásos kérdésünkre volt hajlandó válaszolni. Ebben a cikkben olvasható, mit írt az RSK-nak.

 

Comments are closed.

Videó