W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

Országszerte vezet akciókat romák ellen a Betyársereg [Magyar Narancs]

Csak telefonálni kell nekik, és mennek. Erődemonstráció, megfélemlítés, ha kell 70-en is kiszállnak: pár hete Balatonon és Dócon léptek fel. Ha romák ellen mehetnek, nem is kérnek pénzt. A rendőrség szerint nincs gond.

betyaren3

Idén eddig már kétszer jártak – vagy, ahogy ők mondják: tettek rendet – a Betyársereg tagjai Dócon. A 700 fős csongrádi faluban egyszer pünkösdkor a falunapon, majd október végén, ismét egy falusi rendezvény alkalmával tették tiszteletüket.

Először kocsmai verekedés, aztán…

A májusi alkalomkor egy kocsmai verekedés miatt „riasztotta” a betyárokat egy helyi lakos – és a sereg ment is. A honlapon szereplő beszámolóban a Betyársereg egyik „harcosa” elmondta, hogy miért kellett elmenniük Dócra tavasszal. „A cigányság miatt. A legutóbbi dóci családi napon egy magyar srácot vertek majdnem halálra. Persze jó cigány szokás szerint egy emberre tízen támadtak.” Ezek után a betyárokat kihívó helyi képviselő veszi át a szót: „A pünkösd szombati dóci falunapon majdnem agyonvertek egy magunkfajta fiatal gazdát. A cion-libsi média hazugságaival ellentétben nem hárman, hanem tízen-tizenegyen ugrottak a srácra. Ha nem egy kemény harcos, akkor biztosan nem éli túl. Az volt a bűne, hogy nem fél a cigányoktól, Jobbik-tag, és sokszor kiállt a magyarok védelmében.” Megjegyzendő, hogy a rendőrség ebben az esetben intézkedett is. „A Délmagyar értesülése szerint még szombaton keveredett heves szóváltásba két férfi, egyikük ököllel arcon ütötte a másikat, a támadónak utána két segítőtársa is akadt a móresre tanításban. A dulakodásnak végül gázspray bevetésével vetettek véget a helyszínen tartózkodó körzeti megbízottak. A három bántalmazó elmenekült, másnap azonban őrizetbe vették őket, és ellenük eljárás indult.” (A betyárok beszámolóiból jól látszik, hogy a Facebookon több mint 30 ezer követővel rendelkező seregben milyen a nyelvezet, és kirekesztő ideológia működik.) A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Magyar Narancs

 

Comments are closed.

Videó