W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Orbán a szakképzést erőlteti, de nem jut ösztöndíjakra

Bár a miniszterelnök szerint a magyar gazdaság kulcskérdése a szakképzés, idén nincs pénz a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató, állami közoktatási ösztöndíjprogram vonatkozó alprogramjának folytatására. A már végzők helyére nem vesznek fel újakat, a pályázatot ki se írták.

rsk_hvg_szakkepzes

Egy hónapja sincs, hogy a miniszterelnök kijelentette: „a jövő a szakképzésben van, amely a szakiskolákban kezdődik és a mérnöki világnál végződik, ebben a világban pedig mindenki attól függően juthat majd előre, hogy mennyit hajlandó tanulni, hogy mennyi tehetsége, képessége, elszántsága van”.

Úgy tűnik, mégsem csak a diákok szorgalmán múlik a jövőjük: forráshiány miatt ugyanis idén ősszel nem írják ki a szakképzésben tanulók ösztöndíjpályázatát, amire egy pedagógus Facebook-bejegyzése alapján lettünk figyelmesek. Ő a pályázatkezelő szerv munkatársától tudta meg a hírt, miután telefonon érdeklődött a kiírásról.

Az információt azóta megerősítette egy minisztériumi forrásunk, aki elmondta: még sosem fordult elő a 2005 óta futó Útravaló ösztöndíjprogramban, hogy a tanulmányaikat befejező diákok helyére ne vettek volna fel új belépőket. Forrásunk megerősítette, hogy nincs elkülönített pénz a szakképzési alprogram idei kiírására, a rendelkezésre álló összeg a már résztvevők támogatására lesz legfeljebb elég. Az RSK teljes cikke a HVG online-on olvasható.

 

Comments are closed.

Videó