W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

Okosba’ megy a roma felzárkóztatás [Index]

1,2 milliós fizetés félállásban, a roma nők ősanyai minősége: újabb fura dolgokra bukkantunk az ORÖ most már a parlamentben is vitatott foglalkoztatási programjában. Az Országos Roma Önkormányzat 300 millióért vett gellérthegyi irodaházat abból az EU-s pénzből, amit a leghátrányosabb helyzetűek érdekében kellene felhasználnia. A „Híd a munka világába” nevű, közel 5 milliárdos projekt tele van gyanús pénzköltésekkel és szakmai blöffökkel, a kialakuló botrány megrengetheti Farkas Flórián hatalmát.

FFlorian_MTI_Index

Megpróbáljuk ezt a pénzt vagy valamivel többet megtartani nektek, képviselőknek

– mondta Farkas Flórián a Foglalkoztatási Szövetkezettel kapcsolatos terveket még 2013-ban felvázoló ORÖ-közgyűlésen. A Lungo Dromot vezető Fidesz-képviselő akkor még az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökeként is azzal biztatta a jelenlévőket, hogy az EU-s finanszírozással felállítandó szervezet majd lehetőséget ad rá, hogy egy képviselő akár teljes állásban elláthassa a feladatát – derül ki az Index birtokába került jegyzőkönyvből.

A nagyszabású program elvileg természetesen nem a megélhetési politikusok támogatására, hanem a leghátrányosabb helyzetű, tartósan munkanélküliek foglalkoztatásának elősegítésére jött létre. A projekt beharangozásának turnéján a szakmai vezető Monostori Tamás óriási összegekkel kecsegtetett:

Nem árulok el azzal titkot, hogy nagyon sok pénz van rá. Nagyon-nagyon sok pénz van rá, és még csak a töredékét sikerült elkölteni.

Amióta 2013 novemberében a projekt elindult, mindent megtesznek, hogy sikerüljön elkölteni az elnyert TÁMOP-os pénzt. Azt, hogy az eddig lehívott pénz mire ment el, a trafikmutyi szekszárdi epizódját leleplező exfideszes, a botrány után az LMP-be átigazoló Hadházy Ákos kezdte felfejteni, de az adatok nyilvánosak, a Közbeszerzés.hu-n bárki ellenőrizheti. Egyáltalán nem a teljesség igényével:

  • Autónként majdnem 3 millióért béreltek hat alsó kategóriás és két középkategóriás kocsit. A piaci ár kedvezmények nélkül is úgy ötödennyi lenne.
  • Bruttó 31 millióért vettek irodabútort. 60 munkahellyel számoltak, vagyis munkahelyenként félmillióból szerelték fel az irodákat.
  • Vettek egy székházat a Gellérthegyen, hogy aztán azt rögtön felújíttassák 21 millióért

A teljes cikk itt olvasható

Forrás: Index

 

Comments are closed.

Videó