W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

Obama üzent Orbánnak is [Kettős Mérce]

Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok elnöke kemény kritikával illette a magyar kormányt abban a beszédében, amely az USA külpolitikájának új irányvonaláról szólt. Az elnök beszédének a lényege az volt, hogy az új irányvonal szerint az USA nemzetbiztonsági érdeke a civil szervezetek védelme világszerte. Ebben a beszédben hat államot emelt ki, köztük Magyarországot, ahol a civil szervezeteket támadás éri.

orban_obama

Kép: miniszterelnökség – Burger Barna

A civil szervezetekkel való globális együttműködés és azok védelme mostantól az amerikai kormány küldetése, mondta az elnök. A ma kiadott új elnöki memorandum alapján szövetségi hivatalok és ügynökségek egyre gyakrabban fognak egyeztetéseket és együttműködéseket kezdeményezni civil szervezetekkel. Ellen fognak állni a külföldi kormányok kísérleteinek, hogy megszabják, milyen módon támogassák a civil társadalmat, ígérte Obama.

Az amerikai elnök azt is mondta, hogy számukra mostantól a civil társadalom jólléte nemzetbiztonsági kérdés, ami az amerikai politikában egy igen súlyos kifejezés.

De az elnök kitért többek között Magyarországra is:

“Éppen azért, mert az állampolgárok és a civil szféra ilyen erősek tudnak lenni, a technológiai fejlődéssel pedig az együttműködési és mobilizálási lehetőségeik példa nélküliekké váltak, éppen ezért egyre több kormány mindent megtesz, hogy elhallgattassa őket. Oroszországtól Kínán át Venezueláig láthatunk könyörtelen leszámolásokat, ahol a legitim ellenzéket felforgatónak bélyegzik. Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezetek puszta működését. Magyarországtól Egyiptomig végtelen szabályozások és egyre gyakoribb nyílt hatósági megfélemlítés célpontja a civil társadalom. Szerte a világ körül a hangjukat felemelni merő bátor férfiak és nők válnak zaklatás, erőszak és időnként gyilkosság áldozataivá.”

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Kettős Mérce

Comments are closed.

Videó