W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Nemzetközi ösztöndíj

Az UWC Magyarországi Egyesülete a dán Velux Alapítvány támogatásával két ösztöndíjat hirdet meg nemzetközi érettségit adó külföldi iskolákba állami gondozott, leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben lakó, illetve roma diákok számára, kétéves időtartamra.

scholarship

Az 1962-ben alapított UWC-hálózat ma 14 iskolát tart fenn világszerte. Magyar diákokat fogadtak már Walesben, Kanadában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hongkongban, Indiában, Norvégiában, Costa Ricán, Szingapúrban, Hollandiában, Németországban és Örményországban.

UWC_osztondijfelhivas_2013_2015.doc.docxAz iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében.

“A kultúrák keveredése és az otthonitól eltérő környezet nagymértékben formálja a személyiséget, fejleszti a problémamegoldó készséget, toleranciára, felelősségtudatra nevel; továbbá fogékonnyá teszi a fiatalokat a világban jelenlévő, globális problémákra.” – írják a szervezők.

A diákok két év alatt a Nemzetközi Érettségi programját (International Baccalaureate, IB, www.ibo.org) végzik el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer – a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék.

A jelentkezés első lépése a regisztráció.

A felhívás letölthető az UWC egyesület honlapjáról, vagy a képre kattintva.

A pályázati anyagok postára adásának határideje: 2015. január 7. szerda 23:59.

Comments are closed.

Videó