W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

Nem a kirekesztésre [Kettős Mérce]

Mintegy 30 aktivista kezdett tiltakozásba a szociális megszorítások, és az iskolai elkülönítés törvényesítése ellen a Kossuth téren. Az aktivisták “Nem a megszorításokra! Nem a kirekesztésre!” feliratú hosszú transzparenseket feszítettek ki, mindkét oldalról akadályozva a parlament mélygarázsába való behajtást. Az aktivisták azt követelik, hogy vegyék le napirendről a költségvetés megalapozásáról szóló törvényt, valamint a köznevelési törvény módosítását, azokat a jelenlegi formájukban ne fogadják el.

nemakirekesztesre

Fotó: Kettős Mérce

A rendőrség nem sokkal kilenc óra után elkezdte odébb cipelni a tüntetőket, akik folytatják az akciót.

Az aktivisták a következő kiáltványt olvasták fel a helyszínen:

nemakirekesztesre3_hvg

fotó: HVG

Azért vagyunk itt, hogy tiltakozzunk a szociális megszorítások, és az iskolai elkülönítés törvényesítése ellen. A költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatba foglalt megszorítások következtében az elszegényedő, szegény, illetve hajléktalanság által fenyegetett rétegek még kevésbé számíthatnak majd az államtól elvárható védelemre, viszont még inkább ki lesznek szolgáltatva a helyi önkormányzatok kénye-kedvének és anyagi lehetőségeinek.

A köznevelési törvény tervezett módosításával a Fidesz az iskolai elkülönítés jogfosztó, és mindannyiunk számára káros gyakorlatát igyekszik törvényessé tenni. Az általános iskolai elkülönítés hátrányos következményekkel jár mind az elkülönített diákok iskolai teljesítményére, továbbtanulására és jövőbeni munkához jutására, mind pedig az egész társadalomra nézve: a gazdaság teljesítőképessége csökken, a társadalom kohéziója gyengül, és növekednek a csoportközi feszültségek (a bizalmatlanság, az előítéletek, a konfliktusok, az erőszak). Azért vagyunk itt, hogy újra elmondjuk: az egész társadalom számára nélkülözhetetlen, hogy testvéreink, gyerekeink és unokáink együtt – és ezáltal egymásról és egymástól is – tanulhassanak.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Kettős Mérce

Comments are closed.

Videó