W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Munkáért tüntettek az emberek Tiszavasváriban

A helyi közmunkaprogramba történő bekerülést és a foglalkoztatást követelték mintegy százan szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban.

publicworks

Lakatos József, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat vezetője az MTI-nek elmondta, a járási hivatal előtt összegyűlt romák azt sérelmezték, hogy a közmunkaprogramba korábban felvett több mint száz emberrel az ígéretek ellenére mégsem írták alá a munkaszerződést, így ők kimaradtak a foglalkoztatásból.

Ezeknek az embereknek munkát ígértek, amiről már a kiértesítést is megkapták. Végül azonban nem alkalmazták őket, kimaradtak a programból, helyükre másokat vettek fel – közölte a kisebbségi vezető. Lakatos József szerint az alkalmazandók névsoráról senki sem egyeztetett a kisebbségi önkormányzattal, ezért csak utólag tudták meg azt, hogy sok embert az ígéretek ellenére mégsem alkalmaztak.

A járási hivatal munkatársainak ígérete szerint az állás nélkül maradtakat a következő, áprilisban induló közmunkaprogramban próbálják majd foglalkoztatni – fűzte hozzá Lakatos József.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere (Jobbik) az MTI-nek azt mondta, a kistérségi Start közmunkaprogramon belül csaknem háromszáz ember foglalkoztatását biztosították, azonban az alkalmazás feltételein a munkaszerződések aláírása előtt változtatott a munkaügyi központ, ezért maradt ki több mint száz ember a programból.

Mivel ezt sokan nehezményezték, számukra egy hatvan fős csoport indítását engedélyezte a munkaügyi központ a következő hónapokban – tette hozzá a polgármester.

Az MTI kereste a tiszavasvári munkaügyi központot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

Forrás: MTI

kapcsolódó cikk: Eldobott egy csikket, kapott egy húszezres csekket

Comments are closed.

Videó