W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

Megkezdődtek a kilakoltatások a számozott utcákban

Egy mozgáskorlátozott nénit és kisgyermekes családot tettek utcára ma a miskolci számozott utcákban. A városvezetés ezt a városrészt akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság ma 13 órakor sajtótájékoztatót tart a helyszínen – értesült a Roma Sajtóközpont.

hatodik_utca_googlemaps

Hatodik utca
kép: GoogleMaps

Az egyik kilakoltatott, Szamkó Józsefné éppen a tanfolyamon volt, amikor a szomszédok értesítették, hogy a városi ingatlankezelő emberei ürítik a lakást. A nyolc hónapos kisgyereket nevelő asszony sokkot kapott, hiszen állítása szerint semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatásról.

Az asszony szerint sem a lakbérrel, sem a közüzemi számlákkal nincs elmaradásban. Igaz ugyan, hogy korábban egy kétszázezer forintos lakbérhátralék miatt felmondták a bérleti szerződésüket, de a tartozást már egy éve kifizették. A városi ingatlankezelőnél pedig rendre azt mondták nekik, hogy ne aggódjanak, visszakapják a bérleti jogot. Ehhez képest ma egy olyan papírt mutattak az ingatlankezelő emberei, amin állítólag Szamkóné aláírása szerepel, hogy tudomásul veszi a kilakoltatást. „Én semmilyen papírt nem írtam alá” – állítja az asszony.

Szerettük volna megtudni az ingatlankezelő álláspontját is, de szóban nem voltak hajlandóak reagálni.

A miskolci városvezetés májusban szavazta meg a helyi Fidesz-KDNP frakció előterjesztését, mely szerint a közbiztonság javítása, és a lakosok szociális helyzetének javítása érdekében felszámolnának több „gettót és nyomortelepet” a városban, köztük a számozott utcákat is. A tizenöt igennel, négy nemmel és hét tartózkodás mellett megszavazott javaslatot a Fidesz támogatta, a Jobbik és a DK  nemmel szavazott, az MSZP tartózkodott.

Egy a közelmúltban lezajlott, kiértékelés alatt álló szociológiai felmérés alapján az itt élők több mint 90%-a miskolci születésű, a többiek zöme pedig évtizedek óta a városban lakik.

A Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság az egyik kilakoltatott család otthona előtt, a 6. utca 15/2 előtt tart ma délután 13 órakor sajtótájékoztatót – közölte az RSK-val Váradi Gábor, a bizottság tagja és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Comments are closed.

Videó