W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Megint tarolt a Lungo Drom a kisebbségi választáson

A nemzetiségi választások eredményeként 1197 településen alakult roma nemzetiségi önkormányzat. Az előzetesen beregisztrált 153 ezer roma nemzetiségi választó közül végül több mint 95 ezren adták le szavazatukat, melynek több mint a felét, 51 ezer voksot, a Lungo Drom zsebelte be.

ld2A legtöbb kisebbségi küldöttel rendelkező szervezet mint a korábbi 5 választás alkalmával szinte mindig, most is a kormánypárttal szövetséges Lungo Drom lett: összesen 2454 képviselőt küld települési, területi, és az országos roma nemzetiségi önkormányzatokba.

382 delegálttal lett a második legerősebb szervezet a Roma Polgárjogi Mozgalom, míg a harmadik helyre az MCF futott be 336 képviselővel.

Ezek után nem meglepő, hogy a 47 tagú Országos Roma Önkormányzatban is abszolút többséget szerzett a Lungo Drom 29 fővel, míg az RPM, az MCF és az RPT egyaránt hat-hat fővel képviselteti magát a kormány által egyetlen legitim tárgyalópartnernek tekintett roma testületben.

A nemzetiségi választás eredményeit itt böngészheti

 

Comments are closed.

Videó