W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Sukár

Mátyás, a nem király

Matyi 12 éves. Magának való, nem jó tanuló, de okos, szeret zenélni és focizni. Egy falusi iskolába jár, ahol nem találja a helyét, otthon sem figyelnek rá. Az iskolában piszkálják, csúfolják, de ő nem tud kiállni magáért. Mindig alul kell maradnia? Október 17-én kiderül a Stúdió K Színházban a csereháti gyerekek előadásában.

adrian_oke_matyas_a_nem_kiraly

Matyi – azaz Ádám Adrián
“Rapköltő vagyok, énekelek, beat-boxolok. Ha ruha lennék, kék Nike-együttes lennék, kalappal együtt. Ha nagy leszek, TEKes rendőr leszek. Tudom, hogy ehhez sokat kell tanulni.”

A csereháti gyerekek interaktív színházi darabjában olyan történetet mutatnak be, amit a gyerekek írtak, a mindennapjaik inspiráltak, és ami sokunk számára továbbgondolható lehetőségeket kínál majd.

A Stúdió K Színházban (Budapest, IX.Ráday utca 32.) október 17-én, délután 4-kor kezdődő előadás egyben projektismertető és közönségtalálkozó, ahol levetítik a nyári élményeikről készült rövid videót, majd az érdeklődők a műfajt illető szakmai kérdésekre is választ kaphatnak.

A „Mátyás, a nem király” című ifjúsági fórumszínházi előadás egy drámapedagógiai folyamat részeként született, csereháti (BAZ megye) iskolások részvételével, a Bohócok a Láthatáron Csoport szakmai vezetésével, a Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesülettel partnerségben, a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével.

Az előadás ingyenes, de csak regisztrált nézőknek tudnak belépőt adni a helyszínen. Itt lehet igényelni: jegy@studiokszinhaz.hu
Támogatói jegyeket (3000 Ft) is lehet vásárolni a színházban, ill. az e-mail címen lehet jelezni, ha valaki ezzel hozzájárulna a programhoz. A befolyó összeget a fórumszínházi előadásban fellépő gyerekek étkeztetésére fordítják.

A Bohócok a Láthatáron Csoport 2010-ben alakult, alapítója és művészeti vezetője Feuer Yvette. A csoport célja, hogy előadásaival, drámapedagógiai foglalkozásaival, közösségi színházi események, illetve programok szervezésével segítse a marginalizálódott, elszegényedett, vagy más szempontból kirekesztett társadalmi csoportok kulturális és közösségi életét. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy eljussunk a hátrányos helyzetben élő gyerekekhez. Szeretnénk, ha növekedne a szolidaritás és az egymás iránti figyelem egyéni is közösségi szinten is.

A Lakon tartott 10 napos felkészülésről és a Bánkitó Fesztiválon tartott előadásról és a hozzá kapcsolódó workshop folyamatáról ezen a blogon lehet részletesen tájékozódni.

Szereposztás:

Matyi                                                                     Ádám Adrián
Matyi apja, Focista                                             Bancsók Róbert
Matyi anyja                                                           Budai Dzsenifer
Képzelt barát                                                        Lukács János
Hajni                                                                      Horváth Johanna
Hajni anyja                                                           Horváth Izabella
Hajni öccse, Mötyi                                              Ganyi Krisztián
Klaudia (szekáló), Álombeli barát                   Budai Henrietta
Piroska (szekáló)                                                 Ganyi Bettina
Eszmeralda (szekáló)                                         Ganyi Erika
Tanárnő, Focista                                                 Lukács Vanessza
Joker                                                                      Feuer Yvette

 

Comments are closed.

Videó