W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

Már hagytátok! [nol]

Ha nincs munka, nincs remény, és ahol nincs remény, ott van a Jobbik.

spotting

[…] a fiataloknak egy része nagyban szorong egy kinyíló világtól. Fent vannak a Facebookon, de nem angolul használják. Követik a híreket, de nem értik, hogy az ellenzék miért hajtogatja, hogy a kormánynak megegyezésre kell törekednie a bankokkal, mikor a haverokkal állandóan azzal viccelődnek: „van lakásunk, pontosabban a banknak van”. Nem értik, miért baj, ha „magyar darabokat” játszanak színházakban, amikor egyrészt olcsóbb lett a jegy, másrészt azokat legalább értik. Amíg a szüleik a rendszerváltás, addig ők a globalizáció vesztesei. Némelyik röhög a rovásíráson, de legalább alatta ki van írva magyarul is, hogy „mi a pálya”. Ők azok, akik nem tudnak elmenni, akiknek nincs mobilis énjük.

Ezeknek a szorongóknak eddigi életútjuk semmilyen személyes tapasztalatot nem nyújt ahhoz, hogy akár fogyasztóvá váljanak, akár formalizált keresőtevékenységet végezhessenek. Nem értenek semmihez, ami piacosítható lenne, nem tudják, hogy ők az Y generáció tagjai, de azt tudják, hogy a Kuruc.infón „ott van az irány”: multik, zsidók, romák, románok, Fidesz, kommunisták, MSZP, Bajnai, Gyurcsány. A felelősök ők, a megoldás a Jobbik. Más nem is megy el hozzájuk, mások hagyják őket. Magukra. „Már hagytátok” – szól a szkinhed. Hagytátok, hogy mi ott létezzünk a föld alatt, hogy évtizedeken át sajtóközleményben vívjátok antifasiszta harcaitokat. Hagytátok, hogy mikor futóbolondok nácinak adják ki magukat, valamelyik antifasiszta liga 20 fős tüntetést szervezzen a III/III-as csoportfőnökség egykori „munkatársával”, és mire mi jövünk, már senkit nem érint meg a sokadik felháborodásotok.

Hagytátok, hogy Bácsfi Diánák takarják el a mezőt, ahol a Nemzeti Arcvonal gyakorlatozik. Hagytátok, hogy Gerhard Schröder szónokoljon a Hollán Ernő utcában, de nem hagytátok tanácsot adni, hogyan kell fellépni a szélsőségekkel szemben. Hagytátok, hogy az utca stigmatizált legyen, hogy az így üresen hagyott teret szélsőségeseinkkel töltsük meg. Hagytátok, hogy nevetségessé tegyük a ’89-es jogrendet, mert már csak tollaslabda-egyesületnek nem jelentettük be a Magyar Gárdát, de majd azt is megtesszük, mert a Fidesz is béna. Hagytátok, hogy következmények nélkül mondhassa egy baloldali politikus a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén: „a bűncselekmények elkövetőinek nagy száma cigány származású”. Hagytátok, hogy a miskolci rendőrkapitány szégyene a baloldal szégyene legyen. Böcskei Balázs teljes cikke itt olvasható.

Forrás: Népszabadság online

Comments are closed.

Videó