W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel, Sukár

Magyar gyerekek rajzai a legjobbak közt

Erős mezőnyben a legjobbak közt szerepeltek a Berettyóújfalu környéki hátrányos helyzetű gyerekek a Kínában megrendezett 46. Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Versenyen.

varga_amanda_igazgyongy_iskola_cover

Varga Amanda a díjjal – arany minősítés

Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola 20 alkotással pályázott a rangos megmérettetésre, melyeket zömében 6-10 éves általános iskolások készítettek. Az iskola 20 pályaművéből 9 kapott elismerést: a két arany- és egy ezüst minősítésű díj mellett további 6 rajz került be a válogatott pályaművekből álló kiállításra – tájékoztatta az RSK-t az alapítvány igazgatója, L. Ritók Nóra.

Idén 47 országból pályáztak a rangos megmérettetésre, egy diák csak egy munkát küldhetett be, egy ország pedig legfeljebb hatvan alkotással képviseltethette magát – Magyarországot csak az Igazgyöngy diákjai reprezentálták. A kiállításon 619 kiválasztott pályamunkát mutattak be, arany minősítésű díjból húszat ítéltek oda – ezek közül kettőt a magyar diákok kaptak.

„Nagyon fontos, hogy ez egy idegen közeg volt, a zsűri minden előzetes tudást nélkülözve választotta ki a díjazott rajzokat. A szakembereknek nem volt információjuk a pályázó gyerekek hátteréről, életkörülményeiről.” – mondta az igazgató.

Annak ellenére, hogy rangosabb nemzetközi versenyek általában nem járnak tárgyi díjazással, ezek a sikerek nagyban erősítik a gyerekek önbecsülését. Különösen menőnek tartják – tette hozzá L. Ritók – ha idegen nyelven írott oklevelet kapnak. A mostani verseny oklevelei angol és kínai nyelven íródtak, így végképp különlegességnek számítanak.

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola 1999 óta foglalkozik tehetséggondozással Berettyóújfalun és környékén. Növendékeik 70%-a hátrányos helyzetű, és több mint 300 halmozottan hátrányos helyzetű roma kisiskolás jár hozzájuk.

A gyerekek felkészítő tanárai: Török Zita, Kovácsné Pap Orsolya, Kovács Lajos, Gólyáné Vad Anikó, L. Ritók Nóra

Drubina Kamilla

igazgyongy_toth_szabina_arany

Tóth Szabina képe – arany minősítést nyert

igazgyonygy_varga_amanda_arany

Varga Amanda képe – arany minősítést kapott

igazgyongy_hegykozi_barbara_ezust

Hegyközi Barbara képe – ezüst minősítést kapott

igazgyongy_csora_laszlo

Csóra László képe

igazgyongy_nagy_boglarka

Nagy Boglárka képe

igazgyongy_szathmari_zsuzsa

Szathmári Zsuzsa képe

 

2 hozzászólás ehhez a cikkhez “Magyar gyerekek rajzai a legjobbak közt”

  1. […] a Kínában megrendezett 46. Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Versenyen – számolt be az RSK.Idén 47 országból érkezett pályamű a versenyre, országonként maximum 60 alkotást lehetett […]

  2. […] További díjazottak és rajzaik itt.  […]


Videó