W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Macskaméretű patkányok és szeméthegyek közt élnek – Tiszavasvári romatelepei

Járvánnyal, uzsorással és szeméttel körbevéve élnek több mint ezren Tiszavasvári romatelepein. A jobbikos polgármester új terv alapján próbálná rendezni a reménytelennek tűnő viszonyokat. Vajon az érintettek mit szólnak hozzá? Az RSK riportja Németh Dániel képeivel. Nagytotál.

005tiszavasvari_MG_4504ww

Fotó: Németh Dániel / magyarnarancs.hu

Tiszavasvári közgyűlése egy több száz főt érintő hepatitisjárvány miatt nemrég radikális cselekvési tervet fogadott el a telepeken élő romák helyzetének rendezésére. A terv alapján a segélyek megvonásának lehetőségével egyebek közt a vezetékes víz bevezetésére, a kerítés kialakítására, a porták és környékük tisztán tartására, szemétszállítási szerződés kötésére, a nem megfelelő és illegális építmények lebontására sarkallnák az ott élőket. Kérdés azonban, hogy a harmadik világbéli nyomorban élő családok ki tudják-e gazdálkodni a többletköltségeket, ugyanis jövedelmük a létminimum negyedét sem éri el, és annak a felét is elszedik az uzsorások.

A jobbikos polgármester

„A vagyon elleni bűncselekmények száma növekedett, ugyanakkor a felderítési mutató javult” – kezdi Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere az elmúlt négy év összefoglalóját. Nem véletlen, hogy közbiztonsági kérdésekkel nyitjuk beszélgetésünket, hiszen a jobbikos polgármester választási kampányának egyik legerősebb eleme a rend ígérete volt. „Év végére 48 térfigyelő kamerát szerelünk fel, ezek közül több lesz a telepek környékén is” – folytatja a fejlesztésekről szóló összegzést a polgármester, aki saját bevallása szerint 2011-ben „médiahekknek” szánta a csendőrség megalapítását. „De aztán szóltak fentről, hogy nem lesz jó, és törvényt se akartunk sérteni, kinek kell több év pereskedés, így meg is szüntettük a működését a csapatnak.”

Van-e cigánybűnözés? – kérdezzük.

„Nem szeretem a fogalmi vitákat, de vannak tipikusan olyan bűncselekmények, mint például a terménylopás vagy az uzsorázás, amit cigányok követnek el. És főként az idősebbek, mert bennük nincs meg az erkölcsi gát. A fiatalok már mások, mert velük foglalkozik a Magiszter Alapítvány, kialakította bennük már ezt. A legnagyobb probléma most már nem is ez, hanem a tisztaság” – sóhajt a jobbikos politikus, aki várhatóan új alapokra helyezi a kampányát: fókuszban a tisztaság.
A Roma Sajtóközpont teljes cikke és Németh Dániel képei ide kattintva, a magyarnarancs olnline-on érhetők el.

Szerzők: Suri Szilvi, Kadét Ernő

2 hozzászólás ehhez a cikkhez “Macskaméretű patkányok és szeméthegyek közt élnek – Tiszavasvári romatelepei”

  1. Pém Mihályné szerint:

    ott aludtam egy családnál és feltűnt,hogy egész éjjel teljes hangerővel szól a tv……éjjel az ágyamon szép egyenletes ugrásokkal egy patkánycsorda vonult végig,szép egymásután mentek…utána még egy meg még egy…hát nem tudtam aludni reggelig…az egyik kisfiú száját megharapta egy patkány…a tv a patkányok elriasztására szólt,de inkább buliztak az állatok a zenére…ezek szerint.. Reggel kimentem a wc-re,jövök be,Marika kiabál: gyorsan csukd be az ajtót,megint bejött kettő..!!A kisfiú,akit megharapott később kapott egy kis pénzt,és mire költötte? hát a kedvenc tanárának vett belőle egy doboz Merci bonbont,nem olcsó,1000 ft..(..nagyon szeretik a kisfiút a tanárai,jó tanuló,és nagyon jól focizik.) Elrejtette a bonbont a szekrény mögé,hogy az egyik testvére se egye meg..Jön haza,eltűnt a bonbon…elkezdett sírni: Te etted meg? te etted meg? nem ..Mindenki tagadta…Egyszer csak valami mozgást hallunk,hát elhúztuk a másik szekrényt,és a patkányok ott ették a bonbont.

  2. WACHSLER GYÖRGY szerint:

    Nagyon sajnálom őket,és még egy stadionjuk sincs.


Hozzászólás

Videó