W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

Lakatos: Cigányellenes hangulatot kelt a miniszter [Index]

A roma polgármesterek számítottak rá, hogy cigányozás lesz a bevándorlózásból. Lakatos Béla, a Győr-Moson-Sopron megyei Ács roma polgármestere az indexnek nyilatkozott.

A tárcavezető szerint „komoly belső feszültséget okozna”, ha a „mintegy 800 ezres roma közösség nagy erőfeszítéseket igénylő felzárkóztatása mellett” nagy számú gazdasági menekültről is gondoskodni kellene.

Trócsányi László igazságügyi miniszter először Berlinben, a német kormány képviselőivel folytatott tárgyalásain nyilatkozott így, majd hasonló szavakkal elmondta ugyanezt a gondolatmenetet az Inforádiónak is:

“az Orbán-kormány szerint Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.”

A fideszes polgármester, Lakatos Béla már korábban is vállalta pártjával szembeni ellenvéleményét, legutóbb épp az elhibázott romapolitikáról adott interjút az Indexnek.

lakatosbela

Lakatos Béla
Fotó: Bordás Róbert / RSK

Lakatos ezúttal elmondta, épp a jövőhétre szerveztek meg egy roma polgármesterek találkozóját, ahol a tervek szerint kiadtak volna egy nyilatkozatot a témában, mert tartottak tőle, hogy a kormány a menekültkérdést előbb-utóbb összehozza valamilyen formában a cigányokkal. Azt nem gondolta, hogy máris eljön ez a pillanat. Mivel szerinte az Országos Roma Önkormányzat úgysem fog reagálni, ő maga kötelességének érzi, hogy megtegye.

A polgármester szerint Trócsányi szavai az embereknek úgy jönnek le, hogy a romákra költött pénz miatt nem tud az ország más dolgokkal foglalkozni, más dolgokat finanszírozni. Tehát egyértelműen cigányellenes hangulatot kelt. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Index

kapcsolódó:

Megkülönböztető figyelemmel

 

Comments are closed.

Videó