W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Külföldi ösztöndíj középiskolásoknak

A UWC Magyarország kétéves ösztöndíjpályázatot hirdet középiskolásoknak, akik neves külföldi intézményekben tanulhatnak. A UWC egy nemzetközi mozgalom, melynek 17 iskolájában a számos különböző országból érkező ösztöndíjasok két évig élnek és tanulnak együtt.

uwc_3

A United World Colleges (UWC) idén háromféle ösztöndíjat hirdet meg, köztük hátrányos helyzetű fiataloknak. Az online pályázati felületen ki kell választani, hogy melyik típusú ösztöndíjra jelentkezik a diák. Egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra lehet jelentkezni. A válogatás során az ugyanazon típusú ösztöndíjra jelentkezők versenyeznek egymással.

A hátrányos helyzetű diákoknak szóló pályázati kiírás kategóriájában idén egy európai iskola fogad diákot.

Az ösztöndíj keretében a fogadó iskola és a UWC magyarországi egyesülete fedezi az oktatás, szállás és ellátás teljes költségét, továbbá zsebpénzt, egészségbiztosítást, valamint az évi egyszeri oda- és visszautazás árát. A járulékos költségekhez (pl. iskolai kirándulások, laptop beszerzése stb.) is van lehetőség támogatásra, ez a család és az egyesület külön megállapodásának tárgya.

A pályázó családok anyagi hátterétől függően az egyesület finanszírozza a pályázók kiválasztásban való részvételét (pl. utazás a válogatás fordulóira, szállás és ellátás az utolsó forduló alatt).

Kik jelentkezhetnek az ösztöndíjakra?

Az ösztöndíjakat azok a 2018. szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások pályázhatják meg, akik érettségi vizsgájukat 2019-ben vagy 2020-ban tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek és tanuljanak, és

  • magyar állampolgárok és beszélnek magyarul vagy
  • nem magyar állampolgárok, de legalább a második  megkezdett tanévüket végzik  magyarországi oktatási intézményben és beszélnek magyarul.

A hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjra azok a diákok jelentkezhetnek, akik a fenti feltételeken túl az alábbi négy feltétel közül legalább egynek megfelelnek:

  • A. szüleik legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, és ezt aláírt szülői nyilatkozattal igazolják
  • B. roma / cigány kisebbséghez tartoznak, amiről írásos nyilatkozatot küldenek
  • C. a 105/2015. (IV. 23.) Kormányrendelet alapján jelentős munkanélküliséggel sújtott településen vagy társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett településen laknak, és ezt lakcímkártyájuk másolatával bizonyítják (a településeket a Kormányrendelet 2. melléklete tartalmazza, a listát itt éred el)
  • D. menekült, oltalmazott vagy befogadott státusszal rendelkeznek, és ezt megfelelő módon igazolják.

A hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjak esetében bármely kategóriában olyan diákok jelentkezését várják, ahol a családban az egy főre eső nettó havi jövedelem a családi pótlékot, segélyeket is beleszámítva nem haladja meg a 75000 forintot. Az Egyesület fenntartja a jogot, hogy a válogatás során a különböző jövedelmi forrásokról dokumentumokat kérjen, illetve az ösztöndíjra esélyes diákok környezetével megismerkedjen.

Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2018. január 6. 23:59

Nyílt napok

A UWC nyílt napokat is szervez – az ország nagyvárosainak iskoláiban lehet találkozni az egyesület tagjaival, volt vagy jelenlegi diákjaival. Ezeken az alkalmakon betekintést lehet nyerni egy UWC-iskola belső működésébe, kérdéseket lehet feltenni az ösztöndíjakról, a pályázási folyamatról és az iskolákról. Az Eötvös József Gimnáziumban december 9-én lesz nyílt nap, de a lista folyamatosan bővül.

további részletek az UWC honlapján

 

 

Comments are closed.

Videó