W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Főkategória

Közokirat-hamisítással vádolják az érpataki polgármestert (videóval)

Dr. Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesternek közokirat-hamisítás miatt kell bíróság elé állnia, mert jogtalanul használta nevében a doktori titulust – adta hírül a Dehir.hu.

OMZcopy

Az elmúlt években leginkább hóbortos jelmezes megjelenéseiről ismert polgármester az érpataki modell-ként elhíresült zavaros eszméivel írta be magát a hírekbe. Az érpataki modell egy igen egyszerű világkép, mely az embereket „építőkre” és „rombolókra” osztja fel, utóbbiaknak természetesen szigorú büntetéseket kilátásba helyezve.

A faluban furcsa dolgok történnek az utóbbi években, rablásokról, gyújtogatásokról számolt be idén nyáron az Átlátszó.hu, illetve arról, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet helyi aktivistáját súlyosan megverték, és sokan félnek a településen. Az Átlátszó szerint a települést tíz éve vezető polgármester a rábízott közpénzekkel sem számol el megfelelően.

A polgármestert idén újraválasztották, ellenfelei megosztottsága felaprózta a vele elégedetlenek szavazatait, így csaknem 40%-kal nyerte négy ellenfelével szemben a választást, mely ellen ugyan óvással élt az egyik ellenlábas, a hatóságok azonban Orosz Mihály Zoltánnak (OMZ) adtak igazat.

A feltűnő fellépéseiről ismert polgármester nyáron a melegfelvonuláson balhézott, később pedig nyilvános akasztást rendezett, hóhérral, úgy, hogy felakasztották a Simon Peresz izraeli elnököt, illetve Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt jelképező bábukat.

A Dehir.hu információi szerint OMZ kedden bíróság elé áll Debrecenben. A Járási Ügyészség vádirata szerint ugyanis 2012 augusztusában felkereste megyei Kormányhivatal okmányirodáját, ahol arra hivatkozva, hogy elveszítette a személyi igazolványát, új személyit igényelt. Az igénylés során bemutatott egy idegen nyelvű okiratot, amellyel doktori címét igazolta. Ez alapján a vádlott neve elé a személy- és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a Dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A jogosulatlan címhasználat miatt indított perek tárgyalásain a polgármester minden alkalommal otthon felejtette a személyi igazolványát, más okmánnyal igazolta magát – tudtuk meg az őt perelő TASZ munkatárstól.

Az ügyészség vádirata szerint az érintett Sophia Perennis Tradicionális Theológiai Akadémia államilag nem elismert felsőoktatási intézmény, így doktori címet sem adhatott volna, és erről a vádlottnak is tudnia kellett. (Ha tudomása van róla, hogy az akadémia OMZ képzeletén kívül is létezik, kérjük, ossza meg velünk!)

OMZ nyáron „egy bűnöző ügyészt és egy bűnöző bírót” jelképező szalmabábut is felakasztatott a nyíregyházi bíróság előtt.

***

Alábbi videónkat az önkormányzati választás napján rögzítettük, OMZ az operatőrünkkel keveredett szóváltásba. Vigyázat, szókimondó szövegek!

Comments are closed.

Videó