W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsanel

Kommunikációs kisokosok civil szervezeteknek

Az alábbi két dokumentum civil szervezeti partnereinknek készült. Az egyik a hírérték fogalmát járja körül, illetve abban segít, miként tudjuk a médiát saját ügyeink érdekében használni; a másik a hatékony közszereplésben igyekszik segíteni.

interview

A média az érdekérvényesítés fontos eszköze is. Eszköz arra, hogy szövetségeseket szerezzünk. Egészen más pl. egy önkormányzati vezetővel négyszemközt vitatkozni valamiről, arról például, hogy szükséges egy egészségügyi programot indítani egy telepen, mint kilépni ezzel a nyilvánosság elé. Amíg csak zárt ajtók mögött tárgyalunk, könnyen, és akár magyarázat nélkül is elutasíthatja a javaslatot. Ám ha folyamatosan jelennek meg cikkek arról, hogy a környéken sorra betegednek meg az emberek, és esélyük sincs a gyógyulásra, már nehezebb lesz elutasítania a javaslatot, de legalábbis meg kell majd magyaráznia a döntését. Ha sikerül a médiát megnyernünk egy közérdekű ügynek, akkor azon keresztül újabb támogatókat szerezhetünk, és nem egyedül kell küzdenünk.

Nem árt tisztában lenni néhány alapvető fogalommal, ha egy ügyet szeretnénk bevinni a médiába. Ezeket itt gyűjtöttük össze.

A médiaszereplés ugyanakkor nem velünk született tulajdonság, bele kell tanulni. Ennek elsajátításához összeszedtük a legfontosabb lépéseket ebben a dokumentumban.

Comments are closed.

Videó