W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

„Kisebbségi igazoltatása van folyamatban” [Index]

Győri készenléti rendőrök kirakták a villogót és igazoltattak egy férfit Ácson, a gyanú szerint pusztán csak azért, mert cigány. Ezt meg is beszélték, a központnak is bemondták. A mosoly akkor hervadt le az arcukról, amikor kiderült: a kocsiban tényleg egy cigány ül, csak éppen ő a polgármester.

lakatosbela

Fotó: Bordás Róbert

Egyrészt nagyon tipikus, másrészt egészen példa nélküli eset történt csütörtök dél körül a Komárom-Esztergom megyei Ács településen. Rendőrök a gyanú szerint pusztán a származása miatt igazoltattak egy cigány lakost – ez sajnos bevett dolognak számít a vidéki Magyarországon, ahogy azt pár éve egy civil szervezet be is bizonyította. Az RSK tavaly hosszú időt szentelt az ilyen esetek bemutatásának, melyekről az egész magyar sajtó, köztük az Index is hírt adott.

Ami miatt viszont az ácsi eset példa nélküli, az az, hogy a Győrből érkező rendőrök ezúttal “rossz cigányra”, történetesen a polgármesterre szálltak rá. Az esetről maga az érintett, az Ács települést 2010 óta irányító Lakatos Béla számolt be az Indexnek. Lakatos feljelentést tesz a rendőrök ellen. A teljes cikk az Indexen olvasható.

Az ácsi polgármester az RSK civil szervezetekkel és cégekkel lebonyolított iskolai együttnevelésért indított tavaly év végi kampányához is csatlakozott:

lakatosbela_egyuttjobb

Kapcsolódó cikkek:

Nincs rajtuk kalap!

Van rajtuk kalap! (videó)

Leesett a zsebkendője? Ötvenezer!

A romákra kiszabott szabálysértési bírságok tendenciái

Abszurd bírságok romák ellen

 

Comments are closed.

Videó