W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Kis pénz, kis mutyi

Az Országos Roma Önkormányzat által működtetett Országos Roma Kulturális és Média Centrum nagyszabású konferenciát szervez csütörtökön, amire az NKA adatbázisa szerint 3 millió forint állami támogatást kaptak. 

blackcat

Van értelme egyáltalán cikket írni 3 millió forintról, amikor tízmilliárdok ilyen-olyan elköltése évek óta napi téma a sajtóban? Paks II. például egymilliószor többe kerül az országnak, de az új nemzeti stadionunk is több mint hatvanezerszer nagyobb tehertétel. Még a Híd a munka világába című zseniális fantasy is félezerszer akkora büdzsével indult, amíg a hobbitok el nem lopták a teljes díszletet – de ez most nem az a cikk.

Ezen a pályán három millió forint annyi, mint a közmunkás bér egy random oligarcha pénztárcájában: borravaló a Mekiben.

De mégis miért kell akkor egyáltalán felemlegetni ezt a NER univerzumban szinte szégyellnivaló összeget? Mert a Roma Sajtóközpont például ekkora támogatásból szokta megrendezni a Nemzetközi Roma Napot: Aranypánt-díjátadóval, kampányvideókkal, több tucatnyi rendezvénnyel, roma hősök kiállítással a villamos vonalon, stb.

Természetesen rengeteg más hatékony roma és nem roma civil szervezet van, amik ekkora összegből szintén fontos értékeket tudnának teremteni.

Az ORÖ konferencia témája egyébként: „Romédia – Romák Médiája – Romák a Médiában”. Három aktív roma médium van az országban: a Dikh Tv, a Romnet.hu és a Roma Sajtóközpont. Egyikünk sem kapott meghívást.

Kadét Ernő

A konferencia érdekfeszítő programja:

Meghívó-1ORÖ

kapcsolódó:

12 dühös ember – Budáról verik a hidat a munka világába a romáknak

Összeomlás szélén Farkas Flórián hídja

Vajon kinek jó ez?

Farkas Flórián nem jelent meg az Európai Csalás Elleni Hivatal meghallgatásán

Újabb uniós milliárdokhoz jut a korrupciós gyanúba keveredett Országos Roma Önkormányzat

 

Comments are closed.

Videó