W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Sukár

Khamoro – fénylő minőség

A Khamoro Budapest Band cigány folklór együttes autentikus cigány zenét játszik. Gyűjtések, feldolgozások mellett saját zenéket írnak és jelentetnek meg. Októbertől cigány táncházat indítanak Budapesten.

Most októbertől cigány táncházat indít a Khamoro a Ferencvárosi Művelődési Központban. Az első, koncerttel egybekötött táncházra október 2-án, pénteken, 18 órától kerül sor. Mindenkit várnak, aki szeretne hagyományos cigány táncokat tanulni vagy csak szeretné jól érezni magát.

Az együttes zenei stílusa elsősorban a Szabolcs –Szatmár –Bereg megyei, ezen belül is Ófehértó, Nagyecsed és környékének ma is élő ének-zene kincsestárából táplálkozik, de román, orosz, illetve balkán zenei feldolgozásokkal is színesítik repertoárjukat. Dalaikat virtuóz hangszerelés jellemzi, melyeket szájbőgőzéssel, gazdag, színes, és ízes pergetésekkel díszítenek.

A Khamoro alapvető feladatának tekinti a cigány kultúra zene, tánc, cigány nyelv és a haladó hagyományok fejlesztését, felkutatását és propagálását, de polgárjogi alapállásából következően kiáll az egymás mellett és egyidejűleg szabadon választható cigány és magyar identitás korlátlan és sérthetetlen elismertetéséért.

A Khamoro Napot jelent, és őket hallgatva, nem ideológia és üzenet árad felénk, hanem tényleg valami fénylő minőség – írta róluk Rácz Mihály idén megjelent lemezükről szóló kritikájában.

Még több a Khamororól a honlapjukon

 

Comments are closed.

Videó