W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Kérjen bocsánatot a miniszter!

Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat felszólítja a humán minisztert, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi romáktól, és mondjon le a Nemzeti Színházban hamarosan megrendezésre kerülő roma holokauszt megemlékezés fővédnökségéről.

balog_fb2

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter
Kép: Balog Zoltán hivatalos facebook oldala

Szombaton, 2015. május 16-án kerül sor a Roma Holokauszt megemlékező ünnepségre a Nemzeti Színházban. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán az EMMI minisztere, aki tavaly augusztus 2-án, a roma holokaust emléknapján úgy fogalmazott: “Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el.” Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat nevében Setét Jenő polgárjogi aktivista adott ki egy állásfoglalást:

 

 Álláspontunk szerint Balog Zoltán miniszter fővédnöksége súlyos hiba, az alábbiak miatt:

1.    Balog Zoltán a tavalyi év során épp az augusztus 2-i Roma Holokauszt megemlékezés mentén úgy nyilatkozott, hogy „Magyarországról nem deportáltak romákat”.
E nyilatkozata felháborító és minden történelmi ténnyel ellentétes, valójában a Roma Holokauszt relativizálása, a magyar állam vészkorszakbeli felelősségének kicsinyítése, amely egyfajta holokauszt tagadás.

2.    Balog Zoltán az elmúlt években szilárdan kiállt a nyíregyházi szegregáló iskola mellett. A perbe személyesen avatkozott be mint miniszter, mindannyiszor kiállva az etnikai alapú elkülönítés szégyenletes és bűnös ideológiája mellett, „szeretetteljes szegregációnak” titulálva azt.

3.    Balog Zoltán mint szakminiszter tétlen maradt és marad a miskolci etnikai alapú kitelepítés és kiüldözés ügyében.

A fenti tények alapján a leghatározottabban követeljük, hogy Balog Zoltán miniszter mondjon le a rendezvény fővédnöki tisztségéről és világosan, egyértelműen kérjen bocsánatot a magyarországi roma közösségektől a Roma Holokauszt tárgyában tavaly megfogalmazott valótlan és sértő mondata miatt.

Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat nevében:

Setét Jenő
szervező

kapcsolódó:

Hat asszony emlékezik – Balog Zoltán miniszternek

 

Comments are closed.

Videó