W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Kényszerkilakoltatások Franciaországban

Franciaország folytatja jogellenes és költséges kilakoltatási politikáját az unió tagországaiból bevándorolt romák ellen – áll az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) közleményében.

errc

Április 1-től június 30-ig 3807 romát lakoltattak ki 40 különböző településen Franciaországban. Két településen tűz következtében 51 roma ember lett hajléktalan, miközben a francia hatóságok 38 szegénytelepen hajtottak végre erőszakos kilakoltatásokat.

Az ERRC és a francia Emberi Jogok Ligája (LDH) közös felmérésének megállapításai szerint 28 kilakoltatást bírósági végzések következtében (ezeket földbirtokosok indították), nyolcat közbiztonságra hivatkozó helyi rendeletek miatt rendeltek el, két településen pedig az emberek maguk döntöttek úgy, hogy a kényszerkilakoltatást megelőzően odébb állnak.

A tiltakozó szervezetek rámutatnak: a kilakoltatások költségesek, és nem kínálnak tartós megoldást a nyomornegyedekben élők számára, akik még inkább marginalizálódnak. Az intézkedések dehumanizálják a romákat, ami utat nyit az erőszaknak. Legutóbb, június 13-án a felhergelt tömeg csaknem halálra vert egy 16 éves roma fiút.

Az ERRC májusban megtámadta a francia kilakoltatási gyakorlatot az Emberi Jogok Európai Bíróságán. A Bíróság megvizsgálja az erőszakos kilakoltatásokat, és azt is, miképp kezelték ezeket a francia bíróságok.

Az eredeti írás angolul és franciául itt olvasható.

Comments are closed.

Videó