W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

Kedves cigányok! Köszönjük, hogy nem balhéztatok az elmúlt 4 évben! [Index]

A miniszterelnök tett egy nagy ígéretet a cigányoknak: FOLYTATJUK.

farkas_orban_farkas

Mindezt az Országos Roma Önkormányzatban, ahova meghívták Bódi Gusztit, Bangó Margitot és még néhány cigány művészt, cigány egyetemistát. Ha Orbán Viktor mellett állnék a politikai korrektség elleni harcban, akkor úgy is fogalmazhatnék, hogy nagyjából

egy tucat díszcigány volt a teremben,

és hallgatta, ahogy a miniszterelnök sűrű ostorcsapásokkal püföli az elmúlt négy évet,

legalábbis a romapolitika sikeressége szempontjából.

Ugyanis nagyon sok tennivaló van még Orbán szerint:

* A „szociális közösségfejlesztő, foglalkoztatásszervező képzés és munkagyakorlat” kérdése, ahova csak 1600 főt vontak be, de ő jóval többet szeretett volna.
* 4 év alatt 8000 roma fiatal kapott piacképes szakmát. Orbán szerint ezt a számot radikálisan meg kell növelni.
* Nem lehetnek elégedettek a cigányok egészségügyi ellátásával. „Nem csak azzal, amit elértünk, hanem még azzal sem, ahogyan elindultunk.”

Persze, ezek a kritikák eltörpülnek a sikerek mellett, ugyanis Orbán szerint az elmúlt négy év romapolitikája páratlan győzelem. Olyat hajtottak végre, amit korábban senki: a cigányok bevonásával „próbáltak segíteni a helyzetükön”. A siker záloga pedig nem más, mint a KÖZMUNKA.

“A cigányság számára élhető jövőt akkor tudunk teremteni Magyarországon, ha ebben megtalálják a helyüket a cigány asszonyok (…) Ha a nők hajlandóak követni azokat a célokat, amiket az [országos roma] önkormányzat meghatároz, akkor bízhatunk abban, hogy a roma közösség is pozitív lesz a meghirdetett programjaink iránt.”

Olvassa el a teljes cikket itt, érdemes!

Forrás: Index

Comments are closed.

Videó