W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel, Prikezsia

Jogvédők: Tomcatet előzetesbe!

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) szerint indokolt Tomcatet és társait előzetes letartóztatásba helyezni. Nem értenek egyet azzal, hogy a rendőrség csupán testi sértés gyanúja miatt nyomoz a Hódmezővásárhelyen egy férfit fejbelövő egykori blogger ügyében.

tomcat_cov

A youtube-on közétett, és széles sajtónyilvánosságot kapott felvételről derült ki, hogy a Polgár Tamás „Tomcat” vezette Tolvajkergetők nevű csoport egy hódmezővásárhelyi családi házban az ott lévőket fenyegette, és egyikük – feltehetően a csapat vezetője – fejbelőtt egy férfit gázpisztollyal.

A NEKI álláspontja szerint a rendőrség nem megfelelő tényállás alapján nyomoz, hiszen az esettel összefüggő két videófelvétel tanúsága szerint valószínűleg nem csupán súlyos testi sértést követett el az önbíráskodó csoport, de a közösség tagja elleni erőszak bűncselekményét, illetve egészen pontosan annak minősített esetét is, tekintettel arra, hogy csoportosan, felfegyverkezve történt az elkövetés.

A jogvédők szerint a felvételekből vélelmezhető, hogy az erőszakos banda tetteinek hátterében a romák elleni gyűlölet állt, hiszen a csoportból többen is a romákat szidalmazták, Polgár Tamás pedig a fejbelőtt emberről azt mondja az egyik videón: „cigány fején igazítottam ki az elakadt fegyvert”.

polgar_tamas_tomcatPolgár Tamás „Tomcat”-ről köztudomású a romák elleni gyűlölete, a roma kisebbség elleni uszítás miatt bűnösségét megállapító bírósági ítélet is született.

A jogvédők szerint a csapat tevékenysége, valamint a felvételeken a visszatérést nyomatékosító, sokszor ismételt fenyegetés miatt fennállhat a bűnismétlés veszélye, ezért azt kérik az ügyészségtől, hogy helyezzék előzetesbe a banda tagjait.

A NEKI igazgatója, dr. Muhi Erika a Roma Sajtóközpontnak elmondta: „a csoport tevékenysége jogállamban elfogadhatatlan, akkor is, ha bűncselekmény gyanújáról van tudomásuk.  Annak kezelésére megvannak a megfelelő szervek, és az igazságszolgáltatás hiányosságai sem jogosítanak fel magáncsoportosulásokat, hogy erőszakos eszközökkel próbálják valós-vélt problémáikat megoldani, főleg nem úgy, hogy közben a teljes roma kisebbséget teszik felelőssé.”

Június 4-én este törölték a Facebookról a Tolvajkergetők oldalát, a csoport ezután egy youtube-ra feltöltött videón fenyegette meg azt a személyt, akiről azt feltételezik, bejelentése miatt zárták ki őket a közösségi oldalról. A fenyegető videót a youtube eltávolította.

18 hozzászólás ehhez a cikkhez “Jogvédők: Tomcatet előzetesbe!”

 1. sh szerint:

  jol tette!!!

 2. Senki szerint:

  Szóval más házát elfoglalni szabad, de ez ellen tenni bűn. Gratulálok, védjük bűnözőket!!

 3. he? szerint:

  „cigány fején igazítottam ki az elakadt fegyvert”
  Volt ott egy nem szócska is előtte. Vagy a korrekt tájékoztatás smafu? Egyébként lehet, hogy átlépték kicsit azt a bizonyos határt, de egy bűnözővel szemben ennyi belefér.
  Gondolom törölve lesz, vagy meg sem jelenik, de azért egészségetekre!

 4. Szep Mate szerint:

  Az okat miert nem irjatok le? B. Zoltan jogtalanul foglalta el a hazat, a Tolvajkergetok a jogos berlok. A tulajdonost B. Zoltan tobbszor megverte, aki egy idos neni.

  • Szentfazék szerint:

   Úgy vélem a pártatlanság ezen az oldalon nem divat, sem a valós tények teljes mértékű közlése, ergo ne várd el hogy olyat is leközöljenek ami esetleg kínos lenne, mert feltárná a valóságot.
   Bár tény hogy kissé agressziven reagáltak Polgárék, de minden joguk megvolt hozzá, hiszen ők jogosan tartózkodtak az ingatlan területén, smig B. Zoltánék nem, gyakorlatilag magánlaksértést követtek el Polgár Tamás és egyesülete ellen, ezzel a magatartással.

  • eztaszaroldalt szerint:

   Jesszusom gondolkozzatok már el mielőtt akármit is kiposztoltok. Ezzel a poszttal kinyilvánítjátok hogy a BŰNÖZÉST TÁMOGATJÁTOK Magyarországon. Bravó, el lehetne gondolkodni hogy akkor ki is a szar ember. Tomcaték elkapnak bárkit függetlenül attól hogy cigány vagy nem, aki bűnözö az bűnözö, annak börtönben a helye nem pedig mások lakásában jogtalanul, függetlenül attól hogy cigány vagy sem. Idióták gondolkozzatok mielőtt cselekszetek….

 5. SL55 szerint:

  Gyönyörűen megy a csúsztatás, hazudozás. Az elejétől a végéig kamu az egész cikk, büszke lehet rá mindenki.

  Nem fogjátok tudni elhallgattatni a a Tolvajkergetőket, Tomcat nem megy előzetesbe, Borbás nem fogja megúszni. Hiába hisztiztek, a kritikus tömeg már megvan, ha eltűnik a facebookról a csoport, ujjá alakul máshol, ha lekapcsolják a vezetőket, helyükre lép más. 187 ezer! lájkoló volt még tegnap előtt, egy ilyen kis nulla, senkiházi “sajtóközpont” hazudozásai nem fognak változtatni semmin!

 6. Szabó Zoltán szerint:

  Azt tudtátok, hogy aki a bűnözőket védi, az maga is bűnöző? A cikk íróját és az összes munkatársát kéne eljárás alá vonni közösség elleni izgatás és becsületsértés megalapozott gyanúja miatt. HA MÁR kívánságműsort játszunk.
  Amúgy az feltűnt nektek, hogy SENKI sem ért egyet veletek? Úgyhogy sipítozzatok csak.

 7. akárki szerint:

  Hihetetlen ez a félrevezetés és torzítás, ami ebben a cikkben olvasható. A sérülés nem volt súlyos, valamint érdemes lenne a történtek okait is feltárni, ugyanis azokból kiderül, hogy szó sincs itt semmiféle kisebbségi gyűlölködésről, egyszerűen bérlési és tulajdoni jogok sárba tiprása vezetett idáig. Elég sajnálatos, hogy a romák a romaságuk miatt mindenben csak áldozatok és mindennel szemben védettek még akkor is, ha a konfliktusnak semmi köze nincsen a bőrszínhez.

 8. atlag polgar szerint:

  Ha a NEKI-nek a tények tudatában ez a következtetése, akkor az egy igencsak rasszista szervezet lehet a fehér emberekkel szemben.

 9. Ugrin szerint:

  A jogállam ott kezdődik, hogy a végrehajtószervek érvényesítik a jogerős bírósági végzést. A hódmezővásárhelyi esetben a se rendőrség a végrehajtó erre nem volt hajlandó, sőt a az illegális lakásfoglaló (Borbás) még fizikailag bántalmazta azt aki a törvény szerinti tulajdonos.
  A kérdések amire Muhi Erikának válaszolnia kellene:

  1. Milyen államapparátus az amely nem tud érvényt szerezni jogerős bírósági döntésnek?

  2. Milyen rendőrség az amely a folyamatos jogsértő magatartást folytatóval szemben nem hajlandó fellépni viszont a törvényes tulajdonos bérlőit minden módon próbálja ellehetetleníteni?

  3. Mit várhat egy jogkövető állampolgár attól a hatóságtól aki egy többszörösen visszaeső és jelenleg is eljárás alatt álló bűnöző “jogait” jobban pártolja mint a törvénytisztelő polgárokét?

  4. Legvégül. Milyen arányérzékkel rendelkeznek azok a jogvédők akik a bűnözők folyamatos bűncselekményeivel, károkozásával, megfélemlítő akcióival nem foglalkozik, pedig a helyi lakóközösség, és a társadalom jogai ilyenkor súlyosan sérülnek, ellenben ha a bűnözőt ért valami VÉLELMEZETT jogsértés azonnal telekiabálják az országos médiát?

  A jogvédők a mai magyarországi deviáns állapotok egyik legfőbb konzerválói, az eredeti céljaiktól -amik valamikor Martin L. King idejében lettek lefektetve- teljesen eltávolodtak és a mai magyarországon szitokszóvá váltak. Ezt a közvélekedést ezzel az akcióval még jobban megerősítik.

  Egy törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen)

 10. Nem a bűnözőt kéne kitenni a házból?

 11. agnieska szerint:

  .

 12. Zoli szerint:

  Borbás is cigányozott, azt mondta hogy “mindjárt hívom a cigányokat”.

 13. Dova szerint:

  Kedves Roma Sajtóközpont és NEKI!
  Sajnálattal olvasom, hogy a működésükre szánt adóforintokat Önök kártérítési perekre akarják költeni.
  Ugye azt Önök sem gondolták komolyan, hogy minősített bűncselekmény elkövetésével vádolhatnak bárkit is a tények pontos ismerete nélkül.
  Vagy úgy gondolják, hogy az ártatlanság védelme csak azokat illeti meg akiknek Önök megadják.
  Erőteljesen el vannak Önök tévedve.

 14. pushup szerint:

  ez nagyon rasszista dolog ám, amit csináltok!
  függetlenül attól, hogy ez a tomcat gyerek rasszista, vagy sem, homofób, vagy sem, utálja a cigányokat/lengyeleket/sárgákat/feketéket/barnákat/kékeket/zöldeket … vagy éppen nem, amit csinál a tolvajkergetőkkel, az korrekt. legalábbis nincs vele több baj, mint egy átlagos pék, rendőr, taxisofőr, vagy tanár munkájával. olyan embereket baszogatnak, akik erre rászolgáltak. akkor is, ha azok feketék, fehérek, sárgák, vagy éppen cigányok. (ez a faszi, akit fejbelőtt, ez cigány, tessékmondani?)
  ha ti itt nem rendes ember és szaralak közt húzzátok meg a határt, hanem cigány és nemcigány közt, akkor pont arra játszotok rá, hogy a rendes emberek közt (ahol nyilván vannak szép számmal cigányok is) egyre nagyobb százalékban kerül a fejekben egyenlőségjel a cigány és a szaralak közé … és ebben a ti munkátok igencsak bennevan

 1. […] is, tekintettel arra, hogy csoportosan, felfegyverkezve történt az elkövetés” – írja a Roma Sajtóközpont a NEKI-re […]


Videó