W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

Hétköznapi roma hősök Európában

A Roma Sajtóközpont nemzetközi partnereivel hétköznapi roma hősöket kutatott fel. Ciprusról, Csehországból, Romániából, Portugáliából és Magyarországról mutatunk be olyan embereket, akikre méltán lehetünk büszkék!

Az RSK, a Roma Education Fund, a ROMEA.cz, a University of Cyprus és a Guarda City Hall együttműködésében az alábbi képeket egy kiállítás keretében mutatjuk be Brüsszelben, az Európai Parlament épületében – a kiállítást Soraya Post és Jávor Benedek képviselők nyitották meg április 5-én.

brusszel_kiallitas_online_035

Anna a Cseh Köztársaságból egy szemészeti klinikán ápoló. Ő készíti fel a pácienseket a műtétekre, és ha kell, meg is nyugtatja a beavatkozástól érthetően ijedt betegeket.

brusszel_kiallitas_online_032

Károly informatikus. Ritka betegséggel született, melynek következtében akár egy kézfogástól eltörhet a keze. Az általa létrehozott honlapon daganatos és súlyos születési sérült gyerekeknek gyűjt adományokat.

brusszel_kiallitas_online_034

Aldara banktisztviselő Portugáliában. Származása miatt sok hátrány érte. A jövőben szeretne olyan munkát is végezni, amely a roma közösség társadalmi befogadását segíti elő.

brusszel_kiallitas_online_03

Peter bűnmegelőzési asszisztens a Cseh Köztársaságban. Azt mondja, hisz benne, hogy minden emberben megvan a jó, csak néha hosszú idő kell hozzá, hogy a felszínre bukkanjon.

brusszel_kiallitas_online_036

Daniela tanár Romániában. Roma nyelvet és kultúrát tanít, diákjai sikeresek.

brusszel_kiallitas_online_033

József a karcagi cigánytelepen nőtt fel. A debreceni egyetemen lett molekuláris genetikus. Egy világszerte egyedülálló diagnosztikai eljáráson dolgozik.

brusszel_kiallitas_online_039

Senay Cipruson él, takarító. Nagyon szeret tanulni, de soha nem volt lehetősége rá, hogy képesítést szerezzen. Gyermekeinek mindent megad, hogy jobb életük legyen az övénél.

brusszel_kiallitas_online_038

Lukáš középiskolai tanár a Cseh köztársaságban. Sokan rácsodálkoznak, vagy épp zavarba jönnek, ha kiderül, mivel foglalkozik. Ő büszkén vállalja származását.

brusszel_kiallitas_online_037

Joao üzlettulajdonos a portugáliai Guardában. Környezetében mindig elfogadták, soha nem érte hátrány a származása miatt. Mostanában kellett megtapasztalnia az előítéleteket.

 

 

Comments are closed.

Videó