W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Hallgatott a Fidesz az ácsi polgármester kritikájára [Index]

Újra a Fideszben az ácsi polgármester. Szerinte hallgattak kritikáira, hiszen a Lungo Drom is a Fidesz által kitalált kisebbségi regisztráció ellen szólította fel híveit

lakatos_bela_acs_Index_Huszti

Lakatos Béla, Ács polgármestere
Fotó: Huszti István

Lakatos Béla keményen bírálta Farkas Flóriánt és az általa vezetett Országos Roma Önkormányzatot, valamint kritizálta a Fidesz cigánypolitikáját is, amiért túlságosan az előbbiekre hagyatkoznak. Mégsem ez verte ki nála a biztosítékot, hanem a választási törvény kisebbségekre vonatkozó része. Tavaly decemberben fel is függesztette párttagságát, most azonban pozitív változást lát, így újra a pártot segíti.

RSK infó:
Az új választási törvény értelmében a Magyarországon bejegyzett 13 kisebbségnek lehetősége nyílik képviselőket, illetve szószólókat juttatnia a parlamentbe, amennyiben a választások előtt az adott nemzetiséghez tartozók regisztrálják magukat. A regisztrált választók összességében legfeljebb 2-3 képviselői helyről dönthetnek szó, viszont nem szavazhatnak pártlistára.

Magyarország egyetlen cigány városvezetője tavaly decemberben az új választási törvény elleni tiltakozásul függesztette fel párttagságát a Fideszben. Az Index teljes cikke itt olvasható.

Forrás: Index

Hozzászólás

Videó