W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Prikezsia

„Gyerünk, kifele!” – Kitelepítési tervek Miskolcon [Magyar Narancs]

Miskolc szavakban a romaintegráció érdekében, valójában a várost feszítő szociális gondok legalább átmeneti enyhítéséért indította telepfelszámolási programját. A „szegénység exportjából” nem kérnek a környező kistelepülések.

HX7A0026_640

Fotó: Bordás Róbert

“Ez az egész kilakoltatás arról szól, hogy a Fidesz is ráfordult a kampányra. Jobbról előzik a Jobbikot, és ők is kijátsszák a cigánykártyát. Az, hogy a városban tizenvalahány gettó van, és menekülnek innen az emberek, az eddigi önkormányzatok hanyagsága. Én arra szavazok, akinek elhiszem, hogy tényleg rend lesz Miskolcon” – magyarázza a Városház téren a roma kisebbségi önkormányzat sátrait tisztes távolságból méregető férfi.

A roma kisebbségi aktivisták napok óta demonstrálnak a Városházával szemközt a múlt kedden kilakoltatott két család miatt. Az egyik érintett, egy idős nő azt mondja, korábban valóban összegyűlt tartozásuk, amit az utolsó fillérig kifizettek, a MIK (Miskolci Ingatlankezelő Zrt.) mégis megszüntette velük a bérleti jogviszonyt, és az ügy bírósági útra került. A búto­rai­kat most a végrehajtók kipakolták az utcára. Háromgyermekes családjukat és a másik házból kiköltöztetett mozgáskorlátozott, idős asszonyt is átmenetileg rokonok fogadták be, ezért nem lettek hajléktalanok.

Habár – mint azt a miskolci önkormányzatnál megtudtuk – a múlt keddi kilakoltatások függetlenek a miskolci telepfelszámolási programtól, az események óta az ún. számozott utcákban lakó mintegy háromszáz család feszülten várja, hogyan alakul a sorsuk, hiszen mostani otthonaikat, a diósgyőri vasgyár egykori munkáslakásait a májusban elfogadott telepfelszámolási program keretében biztosan lebontja a városvezetés. „A számozott utcák házai útjában állnak a diósgyőri stadion fejlesztésének, oda parkolókat építenek, és ha idejönnek majd a miniszterek, nem vonulhatnak a patkányok a kocsik előtt” – jegyzi meg egy aktivista

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Magyar Narancs online

Comments are closed.

Videó