W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

FC Roma – egy cseh roma focicsapat mindennapjai filmen

Új csapat indul a cseh foci legalacsonyabb osztályában. Vajon sikerülhet-e az FC Roma játékosainak magasabb osztályba jutnia és meggyőznie ellenséges környezetét, hogy ők nem egy agresszív banda, egyszerűen csak focizni szeretnének? Kiderül a Cseh Filmkarneválon a Toldi moziban, pénteken.

093-7122-fc-roma-football-players

„Jézusmária, én nem vagyok rasszista, de az ember legyen fehér.” Hogyan érvényesülhet ilyen közhangulatban egy többségében roma játékosokból álló focicsapat? Február 24-én, pénteken vetítik a Toldi moziban az FC Roma című dokumentumfilmet a többségében romákból álló focicsapatról, az FC Roma-ról.

Az FC Roma a děčíni járási bajnokság csapata, amely többségében roma játékosokból áll. „Ha én valakit nem szeretek, akkor azt le akarom győzni.” – mondja a edzőjük, Pavel Horváth. Az ellenfelek azonban máshogyan látják ezt, a többség bojkottálja őket. Különös szezonnal indít így a klub, többnyire játék nélkül nyeri a meccseket 3:0-ra. Az FC Roma focistái azonban nem veszítik el a humorérzéküket, a pályán és azon kívül is harcolnak. Ez pedig néha nehezebb, mint gondolták volna: eltűnnek a labdák, a játékosok füveznek, a szurkolók ordítoznak, hogy húzzanak inkább dolgozni. A táblázatban viszont egyre magasabbra kerül a csapat. Sikerülhet magasabb osztályba jutni a játékosoknak, és meggyőzni a környezetüket, hogy ők nem egy agresszív banda, egyszerűen csak focizni szeretnének?

A vetítés után Tomáš Bojar rendezővel Sós Ágnes (dokumentumfilmes rendező, a BIDF – Budapest International Documentary Festival igazgatója) beszélget.

Comments are closed.

Videó