W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel

Ezek az Ökotárs bűnei [Index]

Röviden, tömören a lényeg a “norvég ügy”-ről.

  • A rendőrség arról a 13 civil szervezetről gyűjtött információt, amelyek szerepeltek Lázár János listáján. Ezen a kormányellenesnek tartott szervezeteket gyűjtötte össze a miniszter.
  • Lefoglalták az Ökotárs kölcsönzési ügyeiről szóló dokumentumokat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés, és jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Miért feltételezné bárki is, hogy a hatóság politikai utasításra cselekszik?

Lázár János halállistája

A Norvég Civil Alapból szervezetek egész sora nyert támogatást, a rendőrség azonban csak azt a 13-at vizsgálta, amelyek rajta voltak Lázár János listáján. A kormányellenesnek tartott szervezetek feketelistáját tavaly nyáron már megszellőztették a Heti Válaszban, majd idén tavasszal a kormány hivatalosan is kiadta a neveket.

A szervezetek mind a norvég alap demokráciafejlesztési és emberi jogi programjában szerepeltek. A lista összeállításakor Lázár János a kormánykritikát, „a gyanús, baloldali kötődést” hozta fel vádként. A Miniszterelnökség megbízta a Kehit a vizsgálattal, a szerv pedig nyáron el is kezdte a nevezett civilek vizsgálatát. Ennek a munkának volt a folytatása a hétfői rendőrségi akció.

Mivel sem a baloldali kötődés, sem a kormányellenesség nem büntetendő, a 13 civilszervezet elleni fellépés nehezen értelmezhető nem politikai indíttatású akcióként. A nevezett szervezetek a vádakra korábban elmondták, hogy tevékenységük nem az ellenzékhez köthető, hanem szerepükhöz híven a mindenkori kormány működését monitorozzák. Ugyanígy léptek fel a baloldali kormányzás alatt is. Tovább a teljes cikkre.

Forrás: Index

***

PILLANTSON BELE A “BŰNÖS 13” TEVÉKENYSÉGÉBE:

Krétakör Alapítvány

K-Monitor Közhasznú Egyesület

Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Transparency International Magyarországért Alapítvány

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

Társaság a Szabadságjogokért

Asimov Alapítvány

Roma Sajtóközpont

Labrisz Leszbikus Egyesület

Patriarchátust Ellenzők Társasága

Liberális Fiatalok Egyesülete

Szivárvány Misszió Alapítvány

Comments are closed.

Videó