W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dik!, Dzsukel

Elárverezett sorsok – reménnyel telve

A tavaly nyáron földönfutóvá lett négygyermekes Varga család sorsa egy magánadományozónak köszönhetően rendeződött. Megnéztük, most hogy élnek.

Varga Beáta és családja tíz éve költözött egy kétszoba-konyhás komfort nélküli házba, amit hosszútávon béreltek, és a megállapodás szerint tavaly szeptemberben került volna a nevükre. Ez a lehetőség azonban már a múlté, mert a házat a tulajdonos hatvanezer forintos villanyadóssága miatt a helyi önkormányzat közalapítványa egy árverésen felvásárolta, majd lakhatatlanná is tette. A helyiek elmondása szerint ez legalább a tizedik olyan eset volt a hajdú-bihari faluban, amikor többnyire cigányok lakta házakat vásárol fel, majd tett lakhatatlanná a Közalapítvány Hencida Községért.

Legutóbb karácsonykor írtunk Vargáékról, amikor egy nemes felajánlásnak és kitartásuknak köszönhetően sikerült többszöri fiaskó után fedél alá kerülniük Szentestére. Magánadományozó segítségével meg tudtak vásárolni egy házat – részletfizetésre. Január közepén sikerült beköttetniük a villanyt, de a szociális tűzifa igénylésre sajnos nem voltak jogosultak. Hosszú folyamat lesz, míg újraépítik életüket, hiszen bútoraik, ruháik nagy része az elmúlt több mint fél év sok költözése során odaveszett.

A legfontosabb azonban, hogy a család együtt van, és fedél van a fejük fölött. Nemrég meglátogattuk őket a szerényen berendezett, de a jövőbeni tervektől zsibongó házukban, ebben a videóban ők mesélik el történetüket. Juhász Klaudia Ramóna és Galyas Gulya riportja

hencida_cov

kapcsolódó:

Elárverezett sorsok

Utcára ítélve

Eladó házat keresünk a kilakoltatott hencidai családnak

 

Comments are closed.

Videó