W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Dzsukel

Egyszeri hálafestésnek indult, mozgalommá nőtte ki magát Lakatos Norbert akciója [HVG]

A fiatal szobafestő februárban a kerepesi kórháznak a nővérszobáját festette ki, ahol másfél éves lányát kezelték. Jobb megoldásnak tartotta, mint a borítékot. Azóta ugyanott egy vállalkozó támogatásával kifestette a teljes koraszülött-osztályt.

lakatos_norbi_cov

Egyre többen megkeresték, hogy segítenének, így már nagyjából 20-22 ember vesz részt a mozgalomban: festők, asztalosok, grafikusok, belsőépítész, pázmányos egyetemisták, akik ingyen tesznek szebbé kórházi osztályokat, de cégek is beszálltak, anyagot vagy embert küldtek.

“Ők már régóta akartak valahogy segíteni, csak nem tudták, hogyan. Mikor elindítottam az akciót, látták, hogy munkával is lehet.”

Nemrég végeztek a Semmelweis II. számú gyermekklinikáján a daganatosok várójával, most a Péterfy jön, a felnőttrészlegen 3 rossz állapotú kórtermet festenek ki.

Lakatos Norbert a hvg.hu-nak elmondta, most hat kórház áll sorban – nála lehet e-mailen jelentkezni –, de még tudnak vállalni többet is: “A nyaramat még erre szánom, havonta 3-4 nap belefér”. Volt, aki azt üzente nekik: “ha szeretnének, van lehetőség a segítségnyújtásra”.

A kórházak azonban nem csak a festésre szorulnak rá. Nincs a gyerekosztályokon szülői fekhely, elegendő szék, pohár és lázmérő, vagy épp gumikesztyű. Lakossági mozgalmak indultak a kórházak megsegítésére. Olvassa el a teljes cikket.

Forrás: HVG online

kapcsolódó:

Újra akcióban a festő-mázoló

Hála pénz helyett

 

Comments are closed.

Videó