W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Csorel, Sukár

Egy év alatt roma prostitól Hollywoodon át a Macbethig: Farkas Franciska színész [Dívány]

A fiatal színésznővel, aki tavaly ilyenkor a Viktória – A zürichi express című filmjével robbant be a köztudatba, az elmúlt egy év sűrű eseményeiről és az új filmjéről beszélgettek a Dívány újságírói.

Farkas_Franciska_TubaZoltan_foto

Farkas Franciska
Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

Tavaly ilyenkor méga Viktóriáról beszélgettünk. Azóta rengeteg helyen írtak rólad, jártál Hollywoodban a Hungarian Film Festival of Los Angeles eseményén, ahonnan hazahozhattad a legjobb színésznőnek járó díjat is. Mi történt még veled, mióta nem találkoztunk?

Hú, elég sűrű egy év volt, ami azt illeti. A Viktória után a Trojka Saiid című darabjában játszottam a Trafó színpadán, amire nagyon vágytam, közben lógott a levegőben két film is: az egyik a Kút, a másik pedig a Brazilok volt. Ekkoriban a magánéletem is zűrös volt, költöznöm kellett egy másik albérletbe, és a színházi fizetésemet ki kellett egészítenem más munkával. Nem nagyon válogattam, sürgősen megoldást kellett találnom, pultos felszolgáló voltam a Léhűtőben és eladóként dolgoztam a BP Shopban.

Mindez a hollywoodi élmények után – hogyan birkóztál meg ezzel a disszonáns helyzettel?

Nem volt egyszerű. Gondold el a szitut, ahogy elmegyek Hollywoodba, a Hiltonban lakom, autót küldenek értem, vörös szőnyegen megyek végig, aztán a legjobb színésznőnek járó díjat átveszem, majd snitt és az üzletben azt kérdezem a vásárlóktól, hogy mit adhatok. Ne érts félre, sosem derogált a munka, de ezek nagyon éles váltások. Arra viszont jók voltak, hogy a földön tartsanak (nevet).

Ekkor még nem tudtál semmit arról, hogy mi lesz a Kúttal vagy a Brazilokkal?

Nem, teljes volt a bizonytalanság, sőt, az a helyzet állt fent, hogy épp munkahelyet váltottam, fizetést még nem kaptam, de a lakás albérleti díját már csengetni kellett volna, és még azt sem tudtam, hogy miből. Közben voltam egy tévésorozat válogatásán, de ahhoz sem fűztem nagy reményeket, mert rengetegen voltunk, futószalagon ment a casting, nem éreztem, hogy esélyes lennék. A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Dívány

Mit kell tudni Farkas Franciskáról?

Bár gyerekkora óta vonzotta a színészkedés, az élet úgy hozta, hogy csak jóval később tudott érvényesülni a mindig vágyott szakmában. Gyerekként játszott a Harlekin Gyerekszínházban, majd később a Karaván Társulatban. Gimnázium után a Wesley János Lelkészképző Főiskola szociális munkás szakán végzett, később jelnyelvi tolmácsnak, majd a Független Médiaközpontban újságírást tanult. Dolgozott modellként, szobalányként, eladóként, felszolgálóként, majd 2014-ben a Viktória – A zürichi expressz című játékfilm hozta meg számára az áttörést a színészi szakmában.

 

Comments are closed.

Videó