W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Derdák Tibor Prima

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma idén is harminc Primát választott, összesen tíz kategóriában. A Magyar oktatás és köznevelés kategória egyik Primája Derdák Tibor, tanár, szociológus. Derdák több évtizedes pályafutása alatt több helyen töltött be alapvető katalizátor szerepet olyan oktatási projektek elindításával, amelyeknek komoly eredményei vannak, amelyek világosak és kézzelfoghatóak.

derdak++

Idén is a már megszokott tíz kategóriában – magyar irodalom, magyar színház- és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet, illetve magyar sport – állítottak jelölteket a Prima Primissima díjra.

A kategóriánként megválasztott három-három Prima, azaz összesen harminc jelölt közül végül titkos szavazással kerül ki minden kategória Primissima-díjasa, valamint a publikum által odaítélt Prima Primissima Közönségdíj nyertese.

Idén megduplázódott a jelölések száma a tavalyihoz képest. A szakmai zsűri és a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma 883 jelölt közül díjazza azokat a kiválóságokat, akik valódi példaképek lehetnek mindenki számára. Az egyes kategóriák legjobbjait a díjátadó gálaest napján választják ki, ők a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is részesülnek.

A Primissimák és a közönségdíjas jutalma személyenként 15 millió forint, a Primák 5-5 millió forint jutalomban részesülnek.

derdak+Derdák Tibor 1961-ben született Budapesten. Az Áldás utcai Általános Iskola elvégzése után az Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett. Középiskolai évei alatt országos tanulmányi versenyt nyert francia nyelvből, majd az ELTE francia és szociológus szakán folytatja a tanulást. Friss diplomásként az Országos Alkohológiai Intézetben dolgozott szociológusként. Elméleti oldalról készített tanulmányokat, de őt az is érdekelte, hogyan lehet a gyakorlatban leszoktatni szenvedélyükről az alkoholistákat. Létrehozták az Anonim Alkoholisták Szervezetét. 1987-ben váltott: tanárnak állt.

Derdák Tibor több évtizedes pályafutása alatt több helyen töltött be alapvető katalizátor szerepet azzal, hogy olyan oktatási projekteket indított be, amelyeknek komoly eredményei vannak, amelyek világosak és kézzelfoghatóak. Egyike volt azoknak, akik elsőként mentek le vidéki településekre pl. a Dél-Dunántúl aprófalvas, cigányok által sűrűn lakott településeire hogy iskolából kimaradt fiatalokat és fiatal felnőtteket segítsenek a továbbtanulás felé. 1987-ben Budapestről költözött le Gilvánfára, hogy a helyi általános iskolás cigány gyermekeket tanítsa. Számos fiatal jutott és jut el a mai napig az érettségiig majd a diplomáig olyan intézmények segítségével, melyek létrehozásában Derdák Tibornak alapvető szerepe volt: Gandhi Gimnázium, Kis Tigris Gimnázium és Szakiskola, Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola és Felnőttoktatási Általános Iskola.

 

 

Comments are closed.

Videó