W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Prikezsia

Csak az biztos, hogy Tatit lelőtték [Index]

Örkény, ez a Pest megyei település, ahol egy rendőr lelőtt egy, a hivatalos jelentés szerint rátámadó férfit, nem a magyar Ferguson. Az önvédelemre hivatkozó rendőr viszont a helyiek szerint kifejezetten nem szereti a cigányokat. Falopás miatt körözték azt a börtönviselt férfit, aki meghalt, és akinek olyan helyen is voltak friss sérülésnyomok a holttestén, amik talán nem is egy pisztolylövés miatt keletkeztek. A rendőrök szerint háttal ráesett a baltára, amivel előtte a kezében hadonászott. Egy történet, amit több valószínűtlen, életszerűtlen elem tarkít.

crimescene

Kedd este négy rendőr látogatta meg az otthonában Lakatos Pált. A férfit pár perccel később a házától ötszáz méterre lévő erdős-mezős területen lelőtték. A rendőrség azt mondja, önvédelemből dördült el a pisztoly. A helyszínen szerzett információk alapján viszont

egyáltalán nem biztos, hogy csak rendőri önvédelemről volt szó.

Az áldozat több szomszédjával beszéltünk, az elmondásuk alapján egyöntetűen az a kép rajzolódott ki: feltehetően az történt, hogy amikor két rendőr megpróbált behatolni Lakatos házának ajtaján, kettő pedig az ablakon, a férfi a pár négyzetméteres viskóban felkapott egy fejszét (amivel a gyújtóst szokta hasogatni), ezzel hadonászva annyira rá tudott ijeszteni a rendőrökre, hogy ki tudott szaladni a házból. Lakatos az otthona mögötti erdős-mezős részre szaladt, a rendőrök elemlámpákkal utána.

Pontosabban eddig biztosan így történt.

Itt következik a kulcsmomentum. A helyiek azt állítják, hogy Lakatos a házból kifutva eldobta a baltát, amit az egyik rendőr utánavitt. Ez nagyon nehezen hihető, de a helyszínen több, egymástól nem független forrás is ezt állította. A helyiek ebből vezetik le, hogy Lakatosnál nem volt fegyver, amivel rendőrre támadhatott volna a mezős részen, de a fejsze ott lehetett a holtteste mellett.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Index

Comments are closed.

Videó