W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Categorized | Dzsukel

Civilek Balog ellen

Több neves civil szervezet küldött ma levelet valamennyi országgyűlési képviselőnek, mert szeretnék megakadályozni, hogy a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) jogszabállyal legalizálja az iskolai szegregációt.

Ahogy azt ma a Népszabadság megírta, a kormány november 18-án benyújtotta a köznevelési törvény módosítását, amely lényegében arra hatalmazza fel az oktatásért felelős minisztert, hogy rendeletben vonjon ki oktatási intézményeket a szegregáció tilalma alól. Mivel a jogszabályt Balog Zoltán íratja, ő határozza majd meg, mi számít szegregációnak és mi felzárkóztatásnak.

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF), az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) és a Romaversitas Alapítvány által kiadott közös közlemény úgy fogalmaz: az EMMI suttyomban, fű alatt terjesztette be módosító indítványát a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról, az érintett felek és civil szervezetek megkerülésével kísérelte megakadályozni az ilyenkor kötelező széleskörű társadalmi egyeztetést. A tiltakozó roma szervezetek az Alaptörvénybe ütközőnek, és a szegregáció legalizálását szolgáló intézkedésnek tartják a törvénymódosítási javaslatot.

A jövő héten esedékes parlamenti döntéshozatalig a civilek, megfogalmazásuk szerint minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a szegregáció lehetőségét ne lehessen törvényessé tenni Magyarországon.

A tiltakozó akcióhoz a CFCF honlapján lehet csütörtök délig csatlakozni.

Comments are closed.

Videó